Zpříjemněte si bydlení novinkami z Aquathermu

Pokud stavíte či renovujete dům, určitě vás zaujmou novinky z letošního veletrhu Aquatherm. I správná volba kanalizace či topení totiž může výrazně zpříjemnit bydlení.

Chcete mít doma opravdové ticho? Zaměřte se na Wavin AS+


Šplouchání, klokotání, bublání a jiné zvuky kanalizace dokáží pořádně znepříjemnit život. V minulosti se totiž pro vnitřní kanalizaci používaly slabostěnné systémy vyztužené minerálním plnivem. Ty jsou v dnešní době nahrazovány moderními, silnostěnnými systémy střední a vyšší třídy třívrstvé konstrukce z minerálně vyztuženého polypropylenu s takovými vlastnostmi, které hluk omezují. Mercedesem v této kategorii je nový systém odhlučněné vnitřní kanalizace Wavin AS+, jehož materiálové složení zaručuje perfektní redukci hluku. Napomáhají tomu i speciální odhlučněné objímky. Konstrukce objímek byla navržena a testována za účelem pohlcování přesně těch frekvencí hluku, které se v potrubí vnitřní kanalizace vyskytují. Při měření hluku v potrubním systému byly hodnoty překvapivě mnohem nižší, než požadují směrnice. Klidný spánek zaručen!


Nejbezpečnější spoje vodovodního potrubí umožní Wavin M5


Nekvalitně provedené a případně tekoucí spoje vodovodního potrubí jsou pro každého majitele koupelny noční můrou. Nyní se není potřeba žádných katastrofických scénářů zahrnujících bourání obkladů i celých příček obávat. Jistotu kvalitních a bezpečných spojů totiž přináší tvarovky Wavin M5 s jedinečnou funkcí “acoustic leak alert”. Tato nová generace kovových lisovacích tvarovek zaručí, že nezalisované anebo nekvalitně provedené spoje budou bezpečně odhaleny při tlakové zkoušce vzduchem, kdy vydají akustický signál o síle +/- 80 dBA. Díky tomu lze snadno závadu lokalizovat, spoje opravit a předejít tím budoucím problémům a závadám. Jedná se o vůbec první tvarovky s akustickou výstrahou na světě. Vyrobeny jsou z vysoce kvalitní mosazi a jejich součástí je lisovací límec z ušlechtilé oceli s kontrolním otvorem, pomocí kterého lze před zalisováním zkontrolovat správné zasunutí trubky do tvarovky.


Hledáte skutečně kvalitní potrubní systém? Zkuste se zeptat na EVO.


Odolnost vůči tlaku a teplotě, snadná montáž, dlouhá životnost, to jsou požadavky na moderní potrubní systém. Mezi nejpopulárnější materiály dnes patří bezpochyby plast, pokud však chcete opravdu TOP materiál, ptejte se po polypropylenu nové generace PP-RCT typ 4.  Vyrábí se z něj například trubka EVO, která patří do širokého portfolia systému Ekoplastik. Tato trubka může mít díky vlastnostem materiálu PP-RCT výrazně tenčí stěnu. Co to znamená? Zejména to, že je tato trubka o 28 % lehčí a nabízí o 37 % větší průtočnost než dříve využívané trubky z PP-R PN20. Materiál PP-RCT umožňuje vyrábět i tvarovky s menší tloušťkou stěny a díky tomu i nižší hmotností, což zajistí snazší manipulaci a jednodušší instalaci.


Tepelnou pohodu lze dnes zajistit jednoduše. Díky systému Sentio třeba i z mobilu.


Chcete své topení i chlazení regulovat úsporně a chytře? Díky novému inteligentnímu systému regulace plošného topení a chlazení Sentio, který vyvinula česká firma Jablotron ve spolupráci s firmou WAVIN, je to možné. Sentio je vybaveno umělou inteligencí a lze jej řídit i pomocí mobilní aplikace, která je k dispozici ke stažení zdarma pro operační systémy Android a iOS.

Tato novinka přináší hned několik výhod: umožňuje efektivně řídit systémy vytápění a chlazení, zajišťuje maximální tepelný komfort a navíc výrazně šetří energii. Topí totiž až ve chvíli, kdy je to skutečně potřeba. Systém se skládá z centrální řídící jednotky, termostatů a senzorů. Ke zprovoznění systému slouží dotykový display, který nemusí být stálou součástí systému a montážní firma si ho může po nastavení systému odnést s sebou.


Nastavení a uvedení do provozu může probíhat i přes PC a je možné jej řídit i na dálku s pomocí mobilního telefonu. Pokud si uživatel na svém PC nebo na mobilním telefonu pomocí chytré aplikace nastaví, že chce mít v místnosti v 6 hodin ráno příjemných 23 stupňů, systém sám začne s teplotou pracovat a připravovat se na ni ještě dříve, než 6. hodina udeří. Stejně tak lze nastavit požadovanou teplotu i ve vzdálené chatě nebo chalupě a po příjezdu si již užívat optimálního tepelného komfortu.
25.03.2020 | PR
  • Wavin Czechia, s.r.o.

    Společnost Wavin je přední světový výrobce a dodavatel plastových potrubních systémů pro rozvody vody, topení a plynu. Specializuje se i na systémy pro hospodaření s dešťovou vodou a realizaci či sanaci inženýrských sítí. V České republice působí od roku 1990.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444