Zpátky do školy aneb Září je za rohem!

Z prázdnin už zbývá méně než polovina a léto se definitivně přehouplo do své druhé části – a to pro školáky a školačky znamená jediné. Odpočítávání začíná! Ať už máte doma dítko, které má všechny pastelky v penálu ořezané už dnes, nebo to, které se při myšlence na školu schovává pod postel, návrat do školy jim můžete začít usnadňovat třeba hned: nábytkem, který z jejich pokojíčku vytvoří místo pro učení jako dělané.

Kdo má židli, ten bydlí (a úkoly píše jako nic)

Jedním ze základů každého pokojíčku obývaného dítětem školou povinným je kvalitní židle. Dětská židle k psacímu stolu je totiž základním předpokladem k tomu, aby bylo učení a psaní úkolů pro dítě pohodlné. Sáhněte po polohovatelné a ergonomicky tvarované židli, která se díky nastavitelnosti výšky přizpůsobí věku školáka. Výběr oblíbené barvy bude poté třešničkou na dortu.

 
 

Nohy (a učebnice) na stůl

Protože židle bez stolu je užitečná asi jako batoh bez učebnic, poohlédněte se také po vhodném psacím stolu. Ať už je totiž vaší ratolesti 5 nebo 15 let, pořádný stůl se hodí vždycky. Ideální volbou je takový stůl, který dodržuje doporučenou výšku pro zdravý vývoj dítěte. Co se týče materiálu, zvolit si můžete například mezi dvěma oblíbenci, laminátem a masivem, při výběru barvy vsaďte třeba na nadčasovou bílou či přírodní odstíny

 

Kam s tím? Do kontejneru!

Učebnice, sešity, penál, věci na tělocvik a kroužky... Potřeb, které takový mladý student do školy potřebuje, je nespočet. Kam s nimi? Aby dětský pokoj nepodlehl stavu nikdy nekončícího chaosu, poskytněte dítěti především dostatek úložného prostoru: alespoň jednu komodu či skříň na oblečení a jednu oddělenou skříňku nebo kontejner na všechno to učení. A že má prcek nepořádek v pokoji i přes všechny skříňky světa? Za to přeci určitě může nějaký šotek. :)

 
 

Budiž světlo!

Ať už se úkoly píší hned po příchodu ze školy, nebo po volných večerech, vždy je potřeba mít na ně dostatek světla – dětské oči potom nejsou tolik namáhány. Pokud tedy máte pocit, že váš školák či školačka na učebnice až moc mžourá, není nic jednoduššího, než na stůl pořídit originální lampičku.

 

Jak si kdo ustele...

Škola není jen o práci, ale také o odpočinku – a po namáhavém dni by ten odpočinek měl rozhodně stát za to! Ujistěte se, že má vaše dítě kvalitní postel, ve které se zároveň bude cítit jako ryba ve vodě. Váš potomek si odpočine a vy se aspoň nebudete muset trápit s jeho nekonečným uspáváním! Zvolíte patrovku, postel s úložným prostorem, s přistýlkou, tu, co vypadá jako auto, masivní, nebo z lamina? Výběr je jen na vás.

 

Dětský smysl pro detail

Ať už svému školákovi/školačce/studentovi/studentce vybavíte pokoj sebelepším nábytkem, smiřte se s tím, že nejvíce nejspíš dítě ocení drobnosti, které přetvoří pokoj v pokojíček, neutrální prostor v osobitý. Nebojte se proto dítě přizvat k výběru a společně pořídit několik dekorací, které celek jednoduše dotvoří a zútulní.

 
Možností, jak usnadnit dětem návrat do školy, je spousta a vybavení pokojíčku vhodným dětským nábytkem je jen jednou z nich. Ať už se tedy rozhodnete pro jakoukoli „back to school“ vychytávku, přejeme vám, ať se první zářijové dny obejdou bez slz: vždyť další prázdniny tu budou cobydup!
13.08.2018 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444