Zpátky do školy a k psacímu stolu

Máte doma školáčka, který brzo opět usedne do školních lavic? Nebo dokonce dítě, které půjde do školy poprvé? Zaměřte se na dětský pokoj a především na pracovní zónu, kde bude vaše dítě psát domácí úkoly a učit se. Nenechávejte ho sedět u kuchyňského stolu, pro učení ve vyhrazeném prostoru existuje mnoho argumentů.

I když jste o tom možná nepřemýšleli, dětský pokoj zařizujeme tak, aby se skládal z několika zón. Jednotlivé oblasti se tak definují pro různé aktivity - od hraní, odpočinku, spaní až po učení a plnění domácích úkolů. Je nesmírně důležité vytvořit dítěti prostor pro studium od samého začátku. Dítě by mělo vědět, že pro domácí úkol má vyhrazen čas i místo. Správné nastavení režimu ulehčí každý den nejen dítěti, ale i samotným rodičům.

Psací stůl je základním prvkem pracovní zóny dětského pokoje. Dítě u něj bude trávit několik hodin každý den. Stůl tak musí být flexibilní, dostatečně prostorný, bezpečný a jeho design jedinečný, aby se dítěti líbil. 

 
Martin Moll  
Martin Moll  

Stůl musí dítěti vyhovovat v každém ohledu

Chytré řešení představuje ergonomický nábytek německého výrobce MOLL. Stůl i židli lze snadno nastavit tak, aby vyhovovaly proporcím dítěte. Nábytek s ním poroste až do dospělosti a navíc se rychle přizpůsobí každé situaci. „V případě potřeby je možné stolní desku naklopit do požadovaného úhlu, aby byl stůl vhodný pro všechny činnosti od čtení po psaní," říká Martin Moll, majitel firmy Moll Funktionsmöbel.

Psací stůl moll tak splňuje nejen funkční, ale i zdravotně důležitá kritéria.

Při výběru stolu nepodceňujte úložné prostory. Je užitečné využít každé místo - nad i pod stolem. Pracovní stoly moll poskytují dostatek prostoru pro všechny psací i výtvarné potřeby nebo školní pomůcky. Systémy moll jsou vybaveny ergonomickými zásuvkami, přídavnými policemi, regály nebo praktickými kontejnery. 

Prohlédněte si názorné video, jak snadno lze pracovní stůl moll nastavovat

 
 
K pracovnímu stolu nezapomeňte pořídit židli. Doporučujeme otočnou židli moll Maximo, kterou dítěti přizpůsobíte pomocí tří možností nastavení - výšky, hloubky sedáku a výšky opěrky.

Prohlédněte si video - nastavení židle zvládne opravdu každý

 

Dítě školou povinné ve školní lavici a doma prosedí až 9 hodin denně. To je pádný důvod zamyslet se, jestli dítě sedí správně. Vybírejte nábytek podle recenzí, ověřujte si kvalitu a nenechte se zlákat akčními nabídkami. Chcete-li záruku, ptejte se na rostoucí nábytek moll, který se vyznačuje perfektní ergonomií, funkčností a bezkonkurenční německou kvalitou.

Chcete se o kvalitě nábytku značky moll přesvědčit na vlastní oči? Navštivte prodejce v ČR na těchto adresách.
31.08.2017 | Jana Koenigová

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444