Znáte jediného českého výrobce, který vyrábí nábytek pro celé interiéry včetně dveří?

Model ELITE-OPTIMA-V z řady HANÁK Trend collection

Model ELITE-OPTIMA-V z řady HANÁK Trend collection

Trendy v zařizování interiéru jsou různé. Někdo preferuje minimalismus, moderní design, ikonické kusy nábytku a jiný zase inklinuje ke stylovému venkovskému nebo extravagantnímu retro bydlení. Pokud zrovna plánujete nové bydlení, máme pro vás užitečné rady, na co se zaměřit. 

Ať už inklinujete k jakémukoliv stylu, vždy platí, že nábytek od prestižních značek, jeho kvalita a renomé, jsou pochopitelně vykoupeny vyšší cenou. Je to přímá a správná úměra, což ale dnešní zákazníci dobře ví.
  A teď tedy k otázce výrobců, resp. k situaci na českém trhu. Vedle živnostníků a velkoobchodních řetězců existuje v Česku hrstka výrobních firem s rozsáhlejším sortimentem a zakázkovou výrobou. Mezi takové výrobce patří kroměřížská společnost HANÁK NÁBYTEK, a.s. s velkým výrobním závodem v Popůvkách u Kojetína. Tato firma jako jediná v republice nabízí kromě interiérového nábytku také interiérové dveře vlastní výroby.

Typické jsou kuchyně od Hanáka. Úplně běžným prodávaným sortimentem jsou ale i jeho obývací stěny, ložnice, šatny nebo koupelnový nábytek. A již zmíněné luxusní interiérové dveře, které okamžitě navýší hodnotu nemovitosti – vyplatí se do nich investovat.
Kuchyně i obývací stěna je v provedení lamino Cherry piemont / bílý lak.

Realizace přesvědčí

Myslete při výběru nábytku nejen na prohlídku showroomu, kde je výstava nábytku často omezena metry čtverečními, ale hledejte především realizace. Každý dobrý výrobce, který se má čím pochlubit, je rád předvede (inspirujte se v naší fotogalerii). Žádné vizualizace nebo nafocené sestavy ze showroomů, ale konkrétní nefalšované domovy zákazníků. Díky nim si uděláte reálný obrázek o svém budoucím dodavateli nábytku.
Kuchyně ELITE, řada HANÁK PREMIUM, čistý minimalismus, 7vrstvý lak HANÁK v bílé barvě. Ložnice XENIE, provedení lamino Dub cappuccino drsný.

Kvalita, která nezná „ale"

Ale zpět k možnostem. U dobrého výrobce najdete bohatou nabídku modelů a barevných provedení. Výhodou jsou i cenové varianty. U firmy HANÁK NÁBYTEK je nejznámější řada PREMIUM, kterou výrobce uvádí jako vlajkovou loď své výroby. Ale jsou tu i ekonomičtější řady nábytku v oblíbených laminátech a foliích. I laminové kuchyně působí u této značky velmi exkluzivně, což je znát právě ve fotogalerii. Trendem jsou kombinované kuchyně, kde je část sestavy v laku a část v dýze. 

Faktem je, že pravý a zkušený výrobce vám poskytne úplně jiný servis než prodejci v řetězcích. Můžete si vymyslet jakkoliv atypickou sestavu nábytku. V řetězcích často uslyšíte nějaké „ale“ nebo „bohužel“, dobrý výrobce takové slovo nezná. U Hanáka pořídíte například identický odstín náhradních dvířek i po 10 letech nebo vám po delším čase dovyrobí kus daného modelu, i když už je vyřazen z nabídky.
Rustikální kuchyně, žádaný model MILANO, řada HANÁK PREMIUM, matný bílý lak s ruční patinou. 

Důraz na zdravotní nezávadnost

A nepopírejme, že i zdravotní hledisko je důležité. Dáte přednost kvalitním materiálům, nebo materiályům uvolňujícím do vzduchu různé škodliviny, lepidla a jiné chemické látky? Zdánlivě drobnost, ale v tom mixu, kterým se obklopujeme, je to rozhodně věc podstatná. Firma HANÁK NÁBYTEK je známá tím, že často mluví právě o nutnosti vyrábět ze zdravotně nezávadného materiálu. Většina výrobců toto téma mlčky přechází, pro levný nábytek je to dokonce tabu. Napadlo vás, že když je například žena na mateřské dovolené s dítětem doma anebo jeden z rodičů podniká doma, tak se pravidelně zdržuje v prostoru domu nebo bytu, který je vyjma letních měsíců většinou perfektně hermeticky uzavřen (díky plastovým oknům, zateplení)? A tak se při vaření nebo i běžném topení vypařují různé látky z nábytku do ovzduší, což není v dlouhodobém měřítku nic příjemného, natož zdravého.
Kuchyně COMFORT v kombinaci dýha Cocobolo a lak Antik bílý. Dále nábytek do obýváku, šatní skříně v bílém laku, bílé lakované dveře MILLENIUM s řadou dveří STORM v dýze Cocobolo. Vše na míru.
Určitě je výhodnější pořídit namísto dočasného, pouze na oko kvalitně působícího nábytku, nábytek skutečně kvalitní a trvanlivý. Taková investice se vrátí v čase. Budete mít doma něco jedinečného a vám přesně na míru. Stejný kus nábytku u nikoho nenajdete - a co je víc než originál?
Obývací pokoj na míru, kombinace lak Štěrkově hnědá, dýha Teak a lak Tyrkysová modrá. Model kuchyně LINE a k němu ladící jídelní stůl JS19 a konferenční stůl KS05. V ložnici je nábytek v provedení bílý lak / dýha Dub cappuccino drsný.
23.03.2015

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444