Změny v čele Whirlpool Europe a ve výrobním závodu Poprad

Dosavadní prezident Whirlpool Europe Michael A. Todman povýšil, na jeho postu ho střídá Marc Bitzer. Ředitelem závodu Whirlpool Poprad se stává Slovák Eduard Horbal.

Od 1. ledna 2006 bude Michael A. Todman – dosavadní viceprezident Whirlpool Corporation a prezident divize Whirlpool Europe – povýšen na prezidenta Whirlpool International. Bude zodpovědný za mezinárodní obchodní aktivity Whirlpool v Evropě, Latinské Americe a Asii. Zároveň se stává členem představenstva Whirlpool Corporation.
Dosavadní viceprezident Whirlpool Europe pro obchod a marketing Marc Bitzer ke stejnému datu převezme funkci viceprezidenta Whirlpool Corporation a prezidenta Whirlpool Europe. Marc Bitzer bude nadále přímým podřízeným Michaela Todmana, členem výkonné rady společnosti Whirlpool a bude odpovídat za veškerý provoz Whirlpool Europe.
Jeff Fettig, nejvyšší představitel Whirlpool Corporation, změny komentoval: „Jsem spokojen s vývojem situace v Evropě a chtěl bych Mikovi poděkovat za práci, kterou v čele tohoto pro nás velmi významného regionu v uplynulých čtyřech letech odvedl. Věřím, že i pod Marcovým vedením se budou naše výsledky ve všech evropských zemích nadále zlepšovat.“
Michael A. Todman řekl: „Jsem velmi hrdý na to, že mohu předat vedení divize Whirlpool Europe právě Marcu Bitzerovi. Na nejvyšší evropský post přináší vynikající znalost obchodního prostředí a naši novou obchodní strategii, na jejímž rozvoji se osobně podílel. Jsem si jist, že pod jeho vedením dosáhne výkonnost naší evropské divize zcela nové úrovně.“

Další organizační změny související se jmenováním budou oznámeny v lednu 2006.
Michael A. Todman byl jmenován výkonným viceprezidentem a prezidentem divize Whirlpool Europe v říjnu roku 2001. Před tím působil jako výkonný viceprezident divize Whirlpool North America. Svou kariéru u firmy Whirlpool zahájil v roce 1993 jako finanční ředitel ve Velké Británii a od té doby pracoval na několika dalších významných manažerských postech.
Marc Bitzer se stal viceprezidentem pro obchod a marketing divize Whirlpool Europe v roce 2000. Předtím působil jako viceprezident Bauknecht Brand Group.


K významné změně dochází od 1. ledna 2006 také v čele výrobního závodu na výrobu praček Whirlpool v Popradu. Dosavadní ředitel Errico Biondi odchází do důchodu a na jeho postu ho vystřídá Eduard Horbal, až dosud zodpovědný za plánování procesu výroby.
Eduard Horbal nastoupil do popradského závodu v roce 1996, po pěti letech odešel do evropské centrály v italském Comeriu. V roce 2003 se stal výrobním ředitelem a o rok později ředitelem závodu na výrobu myček v polské Wroclavi. Eduard Horbal získal odborné vzdělání a titul inženýra na Technické univerzitě v Košicích.
Errico Biondi pracoval ve společnosti Whirlpool od roku 1966. Jedenáct let působil na různých postech v italské Cassinettě a poté jako manažer lidských zdrojů v Neapoli. Do Popradu přišel v roce 1997 jako ředitel výrobního závodu.

29.12.2005

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444