Zkušenosti majitelů s novostavbou: Jak vysoké jsou náklady na provoz?

Martin s Andreou a jejich dvěma dětmi se rozhodli pro bydlení v dřevostavbě. Po důkladném zvážení a posouzení všech recenzí se obrátili na firmu RD Rýmařov, od které si vybrali rodinný dům KUBIS 632. Jak je rodina s provozem dřevostavby spokojena?

Mladá rodina žije v novém rodinném domě už přes rok, má tedy k průběhu stavby, funkčnosti domu a výdajům za energie co říct.

Rodinný dům s chytře řešeným prostorem

Martin s Andreou si vybrali KUBIS 632, rodinný dům na klíč o dispozicích 5 + kk s garážovým stáním. Dům je tedy plně připraven pro komfortní život vícečlenné rodiny.
První podlaží nabízí kuchyni spojenou s obývacím pokojem a tvoří tak prostor k trávení společného času. V přízemí se vyskytuje také spíž, prakticky umístěná hned vedle kuchyně, menší koupelna a pracovna, která může být v budoucnu kdykoliv přestavěna na ložnici nebo třeba pokoj pro hosty. V  druhém podlaží se pak vyskytují klasické pokoje: dva dětské pokoje, ložnice s šatnou a koupelna.

„Právě díky dispozicím u nás zvítězil KUBIS 632 před domem KUBIS 631, který bychom museli dost předělávat k našim představám. 632 nám dispozičně naprosto vyhovuje. Co se týče velikosti místností, tak ty jsou sice menších rozměrů, ale pro nás naprosto dostačující,” podotýká majitelka Andrea.

Světlo do otevřeného prostoru v prvním podlaží proniká z velkého francouzského okna, skrz které lze projít na prostornou venkovní terasu. 

Náklady na provoz

Zajímavostí je provoz domácnosti, který je kompletně zajištěn elektřinou. Elektrická energie se využívá také k topení nebo ohřevu vody. V jakých hodnotách se pohybovaly výdaje za rok provozu nové dřevostavby?
 
„Za elektriku, kterou, mimo jiné, vytápíme celý dům a ohříváme vodu, nám teď přišlo první roční zúčtování. Pravda, čekali jsme o něco nižší částku, ale po srovnání s platbami za energie s předešlým bydlením (zděný byt 75 m2, rok výstavby 2005, v exteriéru potřeba elektriky nulová), jsme zjistili, že jsme v domě oproti bytu zaplatili cca o 11 tisíc ročně méně. Celkem jsme za elektriku zaplatili 29 000 Kč (ročně). Nijak se v provozu domácnosti neomezujeme, pračka a sušička skoro stále běží, dost vařím, hodně topíme, počítač běží stále. V létě venku elektrická sekačka, filtrace k bazénu a 2 čerpadla," říkají majitelé rodinné domu KUBIS 632.
Zajímají vás další domy společnosti RD RÝMAŘOV? Vaší pozoroznosti by neměl uniknout nejprodávanější typ domu KUBIS 74.
28.09.2016 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444