"Život s nepřítelem"

Ojedinělá výstava fotografií na téma domácího násilí je do 5. prosince k vidění v Praze v nákupní galerii Atrium na Karlově náměstí 10. Do hlavního města doputovala výstava po velkém ohlasu z Ostravy. Autorka Donna Ferrato se v blízkosti domácího násilí pohybovala více jak deset let. Fotografovala v soudních síních, nemocnicích, při policejním zásahu, v azylových domech, ale také v soukromí obětí. Fotografie jsou doplněny příběhy žen - obětí násilí.

Série forografií Život s nepřítelem obdržela i řadu mezinárodních ocenění - snímky byly publikovány v časopisech Life, Time, Stern, Fortune, The New York Times.
Výstava je součástí projektu Aliance proti domácímu násilí. Ta usiluje o systémové řešení tohoto problému v České republice a o přijetí nového zákona.
02.12.2003 | Natálie Presová

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444