Zima se blíží. Ušetřete a nenechte utíkat teplo okny

Venkovní rolety v překladu

Venkovní rolety v překladu

Venkovní rolety se díky svým jedinečným vlastnostem staly oblíbeným doplňkem oken nových i starších domů. Není to jen kvůli jejich primární funkci – stínění slunečních paprsků. Zajímavé jsou také jejich tepelně-izolační vlastnosti. Každý, kdo přemýšlí, jak snížit náklady na provoz domu může venkovními roletami na oknech výrazně ušetřit.

V letním období lze dosáhnout úspory minimálně 25 kWh/m2 na klimatizaci, v topném období je úspora do 10 kWh/m2 na topení. Stažené rolety totiž vytváří před okny dodatečnou tepelnou bariéru a výrazně tak snižují únik tepla prosklenými plochami. Ty bývají energeticky nejnáročnějšími místy každého domu. Rolety kromě zastínění a tepelné izolace plní také další funkce, jako je zvuková izolace, zvýšení bezpečnosti objektu, lepší pocit soukromí a funkci estetickou. Rolety před okny pokrývají poměrně velkou část fasády a svým prostým, nevtíravým designem se jednoduše splynou s architekturou každé budovy.

Venkovní rolety se liší provedením lamel, způsobem ovládání a montáže. Podomítkové provedení se používá především pro novostavby nebo rekonstrukce. V případě, že jsme ve fázi projektování domu, je vhodné počítat s instalací rolet pod omítku nebo do nadokenního překladu již v projektu. Nebudou tak rušit estetickou čistotu fasády. Nabízeny jsou ale i rolety ve variantě dodatečné montáže, která je vhodná pro již dokončené stavby. V nabídce společnosti Climax je také varianta instalace s novým okenním rámem, která je vhodná při rekonstrukci oken. Ať už plánujeme novostavbu, nebo se rozhodneme pro dodatečnou montáž rolet, vždy je nutná její odborná instalace certifikovaným technikem. 

Venkovní rolety s viditelným boxem

Jednoduché ovládání = základ pohodlí

Venkovní rolety Climax můžeme ovládat elektropohonem, nebo manuálně pomocí pásky, šňůry a kliky. Motorické ovládání přináší uživateli ve srovnání s tradičním manuálním řešením mnoho výhod. V první řadě zásluhou elektrického pohonu zcela odstraňuje fyzickou námahu spojenou s obsluhou předokenních rolet. Pohon navíc díky plynulému chodu předokenní rolety snižuje namáhání zámků lamel a zvyšuje tak životnost předokenní rolety. Nejvyspělejší pohony navíc předokenní rolety chrání před poškozením, čímž zvyšují bezpečnost celého domu. Maximálních účinků clon však dosáhneme, pokud rolety doplníme o sluneční čidla a časovač. Řídicí systém nás zbaví starostí a automatické ovládání reaguje na povětrností podmínky. V létě zabrání přehřátí interiéru a v zimě sníží tepelné ztráty, i když právě nejsme doma.

 

Bílou nebo stříbrnou? 

Climax používá pouze kvalitní hliníkové lamely plněné PUR pěnou, nebo plastové lamely. Lamely jsou dostupné v desítkách různých barevných odstínů, aby je bylo možné barevně sladit s fasádou nebo jinými prvky domu. Na přání zákazníka je možné rolety opatřit integrovanou navíjecí sítí proti hmyzu. Český výrobce Climax poskytuje na venkovní rolety záruku 4 roky.


Ať už stavíte nový dům nebo rekonstruujete dům starší, venkovní rolety s automatickým ovládáním přinesou do vašeho domovu více pohody, komfortu i výrazné ekonomické úspory.
23.08.2017
  • CLIMAX

    Největší český výrobce žaluzií, rolet, markýz a sítí proti hmyzu. Vyvíjí, vyrábí a dodává široký sortiment venkovní a vnitřní stínicí techniky. Disponuje rozsáhlou sítí značkových prodejen, regionálních zástupců a smluvních partnerů, prostřednictvím kterých jsou výrobky instalovány v objektech konečných uživatelů, včetně přesného zaměření, montáže, i následného servisu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444