Židle, která léčí bolavá záda

Na bolest zad si stěžuje více než 50 % dospělých. Přitom by většině stačilo vyměnit starou židli za certifikovanou zdravotní židli, která nejen bolestem zad předchází, ale dokonce je sama i léčí. Díky prokazatelným pozitivním účinkům na zdraví byla židle SpinaliS již před lety zařazena přímo mezi zdravotní pomůcky!

SpinaliS pomáhá od bolesti zad už 20 let

Na židli mnozí trávíme více času než v posteli. Dejte svým bolavým zádům šanci a vyzkoušejte zdravotní židle SpinaliS s pohyblivým sedákem, které jsou certifikované v ČR i v zahraničí jako zdravotní pomůcka. „Chronické bolesti jsou příčinnou každé 5. pracovní neschopenky a řadí se mezi civilizační choroby na 1. místo před infarkt a obezitu. Nejčastější příčinnou je sedavý způsob života, nedostatek pohybu a v první řadě špatná pracovní židle“, říká Adam Zaydlar z Centra zdravého sezení.

Centrum zdravého sezení nabízí jejich zápůjčku domů či do kanceláře zdarma na několik dní na vyzkoušení. Zatímco kancelářské i ergonomické židle mají statický sedák vhodný pro krátkodobé sezení, sedák zdravotní židle zajišťuje přirozenou pohyblivost pánve a vyváženě aktivuje a posiluje svaly hlubokého stabilizačního systému páteře, břišní svaly, ulevuje trapézům i krční páteři a napomáhá správnému krevnímu i lymfatickému oběhu. Bolestem zad nejen předchází, ale dokonce je i léčí. I zdravotní židli je nutné vybrat na míru vaší postavě i profesi a správně ji nastavit. SpinaliS nabízí 11 typů zdravotních židlí. Odborně vám poradí a pomohou v Centru zdravého sezení v Praze a Brně nebo dalších 13 městech po celé ČR.
 
Od ostatních výrobků na trhu se židle SpinaliS odlišují také kvalitou zpracování a širokým výběrem. Konstrukce židlí je kovová, včetně kovového kříže, což zaručuje mimořádně dlouhou životnost všech komponentů. Židli lze přizpůsobit na míru každé postavě díky nastavení výšky sezení a zároveň správné pozice prohnutí v bedrech. Vhodný sedák si můžete vybrat z několika druhů podle modelu.

Nemusíte už také řešit, zda se bude židle hodit do vašeho interiéru. Máte možnost volby z několika různých potahových materiálů s různými vlastnostmi a to až po nejkvalitnější potahové materiály jako Alcantara nebo pravá kůže.

S tím souvisí i záruka, která činí dva roky na potah a plastové části, tři roky na kovové díly a sedm let na pružinu, přičemž záruční servis je poskytován v každém showroomu.
 

Unikátní výhody zdravotních židlí SpinaliS:

  • Jediná certifikovaná zdravotní židle na trhu
  • Celosvětově známá značka zdravotních židlí
  • Jediná židle s pohyblivým sedákem na pružině
  • Zdravotní pomůcka k prevenci i léčbě onemocnění pohybového aparátu
  • Evropský výrobek
  • Více než 20 let zkušeností v oblasti zdravého sezení – léty prověřená kvalita
  • Sedmiletá záruka na pružinový mechanismus
  • 2 firemní a 13 partnerských showroomů

 

Doporučení odborníka - zdravotní židle SpinaliS může nahradit doktora

MUDr. Hynek Lachmann je již dvacet let lékařem na Neurologické klinice FN Motol a současně také působí v Centru pohybové medicíny Pavla Koláře. Zaměřuje se na poruchy periferních nervů, svalů a bolesti zad.
 
Zdravotní židle SpinaliS s pohyblivým sedákem na pružině mají z mého pohledu dva základní pozitivní účinky na lidskou páteř. Zaprvé neustálým jemným balancováním nutí drobné svaly kolem páteře k jejich činnosti. Měly by se aktivovat zejména hluboké krátké paravertebrální svaly, které mají důležitou roli pro stabilizaci trupu. Jejich funkce je u většiny lidí s bolestmi zad výrazně snížena. Zadruhé neustálé změny polohy všemi směry mírně stlačují a zase uvolňují meziobratlové ploténky, což zlepšuje jejich výživu. Ta totiž probíhá difuzí z přilehlých obratlových těl a je na pohybu závislá, neboť meziobratlová ploténka nemá žádné vnitřní cévy.
 
Je dobré si vždy tento typ židle předem vyzkoušet, a důležité je správné nastavení výšky. Jsem přesvědčený, že zdravotní židle jsou nejlepší volbou pro lidi se sedavým zaměstnáním nebo pro všechny, kteří buď trpí bolestmi zad nebo se jim chtějí vyhnout. Sám jsem si SpinaliS pořídil po osobním otestování. Vzhledem k pohodlí, kvalitě a prokázanému pozitivnímu vlivu na zdraví, ji doporučuji svým pacientům i známým.
 
 
 
 
Kontakty a více informací na www.zdravotni-zidle.cz.
 
24.06.2019 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444