Zeleninové polévky

Brokolicová a mrkvová

Hledáte tip na jednoduchou a opravdu lehkou večeři? Nechcete v létě trávit u plotny spoustu času, ale přitom si přejete jíst zdravě? Stačí koupit mrkve nebo brokolici a můžete začít mixovat. Obvykle se do těchto typů polévek přidává smetana na zjemnění nebo vývar. Pokud vám však nevadí přirozená chuť zeleniny, zkuste můj recept.

Mrkvový krém

Ingredience

cibule
olej
kmín

mrkve (můžete přidat i celer)
voda

sůl
zakysaná smetana
bazalka

Postup
Cibuli nechte zpěnit na oleji, přidejte trochu kmínu a na kolečka pokrájenou mrkev. Tu nechte na pár minut opražit. Polévka tak dostane výraznější chuť. Obsah zalijte vodou, osolte a nechte vařit, dokud mrkev dostatečně nezměkne. Ponorným mixérem pak polévku vyšlehejte do jemného krému. Servírujte se lžičkou zakysané smetany a lístkem bazalky. Tip: Kdo chce zvýraznit chuť zeleninové polévky, může k mrkvi přidat kousek celeru. 
Brokolicový krém

Ingredience

brokolice
voda
sůl
zakysaná smetana
bazalka
krutonky

Postup
Brokolici omyjte, oddělte růžičky a nechejte uvařit v dostatečném množství osolené vody. Polévku pak jen ponorným mixérem rozmixujte. Servírujte se lžičkou zakysané smetany a lístkem bazalky. Tip: Výborné jsou i krutonky.
 





22.07.2013 | Jana Vaňková

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444