Ingredience cca 1/4 dýně hokaidó 1 cuketa 1/4 květáku 2 menší cibule 1 mrkev 1 plechovka kokosového mléka 2 vrchovaté lžičky koření kari sůl olej |
Příprava: Na měsíčky nakrájené cibule, krátce restujeme na oleji, přidáme květák rozebraný na růžičky a zbývající zeleninu nakrájenou na kousky, kari koření a sůl. Zalejeme asi 1 dl vody a kokosovým mlékem a pod poklicí dusíme. Zelenina by měla být měkká, ale ne rozvařená. Podáváme s jasmínovou rýží nebo s rýží basmati. |
Zeleninové kari
Jednoduchá a rychlá příprava, nízká kalorická hodnota a lahodná chuť - to vše nabízí zelenina připravená se směsí koření kari. Těchto směsí existuje víc druhů, liší se jednotlivými složkami a jejich vzájemným poměrem. Pro tento recept si můžete vybrat prakticky kterékoli kari, záleží na tom, zda máte rádi spíš pálivé nebo nepálivé pokrmy.