Zeleninové kari

Jednoduchá a rychlá příprava, nízká kalorická hodnota a lahodná chuť - to vše nabízí zelenina připravená se směsí koření kari. Těchto směsí existuje víc druhů, liší se jednotlivými složkami a jejich vzájemným poměrem. Pro tento recept si můžete vybrat prakticky kterékoli kari, záleží na tom, zda máte rádi spíš pálivé nebo nepálivé pokrmy.

Ingredience
cca 1/4 dýně hokaidó
1 cuketa
1/4 květáku
2 menší cibule
1 mrkev
1 plechovka kokosového mléka
2 vrchovaté lžičky koření kari
sůl
olej
Příprava:
Na měsíčky nakrájené cibule, krátce restujeme na oleji, přidáme květák rozebraný na růžičky a zbývající zeleninu nakrájenou na kousky, kari koření a sůl. Zalejeme asi 1 dl vody a kokosovým mlékem a pod poklicí dusíme. Zelenina by měla být měkká, ale ne rozvařená. Podáváme s jasmínovou rýží nebo s rýží basmati.
26.01.2015 | sm

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444