Zdraví a radost z vody

Anatomie masážního bazénku PDC SPAS od Desjoyaux

Proč by měl být váš bazének stejný jako kterýkoli jiný? Důležitou roli při výběru rodinné vířivky hraje použitý materiál a technická výbava a především pak garance, jakou na ně firma nabízí. Veškeré masážní bazénky jsou u PDC vyráběny na zakázku. Výběr z dvanácti barev vany a tří povrchových úprav opláštění vám dává možnost vybrat si vlastní kombinaci a mít masážní bazének, který je všechno jiné, než jen standardní. Jedná se o americké výrobky s řemeslnou dokonalostí, které procházejí přísnými továrními zkouškami u několika samostatných týmů.

KDE SE ŠETŘIT NEVYPLÁCÍ
To, co činí masážní bazénky PDC jedněmi z nejodolnějších a nejpevnějších na světě, je ověřený výrobní recept, podle kterého se po generace vyrábějí lodě. Jedná se o velmi pracný proces, kdy je na kontinuálně litý akrylátový plát ručně nanášena vícenásobná vrstva skleněného vlákna a pryskyřice. A co víc, odstranitelné boční panely usnadňují při kontrole přístup k jednotlivým dílům. „Standardně bývá prostor mezi vanou a bedněním vypěněn, takže je téměř nemožné  se při závadě k technologiím dostat. Navíc enormně narůstá i celková hmotnost,“ říká Rudolf Pejša. „Naše vana je samonosná a nevyžaduje dodatečné zpevnění pěnovou výplní, aby odolala hmotnosti vody a osob v lázni.“ Záruka na skořepinu je až 35 let. Materiál na dotek připomínající sklo je snadno udržovatelný a vysoce odolný proti poškrábání. Navíc umožňuje výběr z 12 barev a různých typů povrchů od perleťově stříbřité, přes různé napodobeniny žuly, až po nebeskou modř či smaragdovou zeleň.

Masážní bazénky PDC Spas jsou od května 2006 k dostání přímo v Česku u prodejních partnerů společnosti Desjoyaux. Základní typy jsou k dispozici do 14 dnů od objednání, individuální výroba pak do 2 měsíců. Předváděcí a montážní centrum se nachází v Obořišti u Dobříše, necelou půlhodinku z centra Prahy.

TECHNOLOGIE
Technologie je navržena tak, aby voda v bazénu zůstala po co nejdelší dobu čistá a teplá. K tomu slouží patentovaná izolovaná konstrukce TemperLOK TM, , jednoduše nejlepšího na trhu, i vrchní kryt bazénu. Ano, vířivé bazény je nutné vždy po použití dokonale zakrýt. Teplý vzduch stoupá, a tak k většině tepelných ztrát dochází na povrchu lázně. Kvalitní kryt je díky mechanickému zvedáku snadno odstranitelný a navíc je vybaven uzamykatelnými přezkami proti nezvaným hostům. O čistotu vody se stará tlakový filtrační systém s ozonizátorem, umístěný v přístupovém schodišti nebo přímo v konstrukci bazénku. Tlakový systém je mnohem účinnější než obvykle používané sací přepadové systémy, kde se může stát, že ne všechna znečištěná voda projde filtrací. „Náš systém přefiltruje během tří hodin takové množství vody, na které systémy s oběhovým čerpadlem, užívaným u jiných masáží, potřebují celý den,“ říká Rudolf Pejša z firmy Desjoyaux. Jistě si všimnete čisté vůně „jako po dešti“, podle které poznáte, že ozón koná svou práci. Drsný chemický způsob čištění je redukován na nezbytné minimum. Řady PDC Spas LX jsou touto funkcí vybavovány standardně, bazénky nižší řady SE pouze na vyžádání.

SRDCE A MOZEK SKRYTÝ POD POVRCHEM
Pod povrchem korpusu spa se skrývá operační systém, který je srdcem a mozkem zařízení. Údaje o výkonu čerpadel jsou v terapii nepříliš vypovídajícím měřítkem a kupující by se měl mít na pozoru, jsou–li údaje o vysokém výkonu dávány do přímé souvislosti s účinným prouděním vody a tím účinností hydroterapeutické a relaxační masáže. „Žádaných hydroterapeutických účinků se dosahuje pomocí vzájemného vyvážení výkonu čerpadla, hodnot vodního proudu a počtu trysek, jejich typu a umístění. Přílišný výkon čerpadla má za následek nepříjemnou bodavou masáž a vyšší náklady na energii,“ říká Rudolf Pejša, jednatel společnosti Bazény Desjoyaux. “Příliš nízký výkon rozváděný do velkého počtu trysek může být u kterékoli sedačky příčinou neuspokojivé účinností vodního proudu.“


Některé firmy uvádějí ve snaze o nafouknutí výkonu čerpadla jeho „nejvyšší (peak)“ nebo „prodejní (marketing)“výkon. Správným měřítkem pro provoz čerpadla je údaj o tzv. „trvalém provozním výkonu“. Ten měříme v galonech za minutu (GPM). To je údaj, na který byste se měli zaměřit jako na reálný ukazatel činnosti vašeho masážního bazénku. „V naší společnosti jsou čerpadla vybírána tak, aby poskytovala trvalý provozní výkon 428 GPM při systému se dvěma čerpadly a 510 GPM se třemi čerpadly. Rozhodující je velikost bazénku, počet a typ trysek, aby byla zajištěna účinná hydroterapie a hospodárný a tichý provoz.“

Více informací najdete na www.desjoyaux.cz , www.pdcspa.cz

28.07.2006

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Schiedel s.r.o. - komínové systémy

    Výrobce a prodejce komínů pro novou i stávající výstavbu - keramické, nerezové, vícevrstvé a kombinované. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Komínové vložky pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Systém pro řízené větrání.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444