Zdravé světlo k vám domů

Chcete vědět, jestli máte doma správné světlo? Nebo si zařizujete nové osvětlení? Obrátíte se při tom na specialistu?

Většina lidí si zařizuje osvětlení svých domovů nesprávným způsobem a to sice výběrem svítidel pouze dle jejich vzhledu, bez ohledu na to, jakým svítí zdrojem, intenzitou, teplotou chromatičnosti, jakým směrem vyzařuje světlo, jaké má podání barev, jak se ovládá, atd. Přitom to jsou právě zásadně důležité věci, které určují, zdali nám svítidlo přinese užitek nebo naopak. Až po selekci těchto kvalit, můžeme dát svítidlu „designový kabátek“ dle našeho stylu. Je to podobné, jako bychom si vybírali auto pouze podle vzhledu, bez ohledu na jaké jezdí palivo, jestli má volant a jestli vůbec dojede na dovolenou.

Obratťe se na odborníka v pravou chvíli

Jelikož pro laickou veřejnost není snadné se ve všech kvalitách světla orientovat a dát tak dohromady zdravé a správné svícení, je dobré obrátit se na odborníka. Podle průzkumu to většina lidí nedělá z obavy, že s takovým odborníkem bude pořízení osvětlení dražší.

„Rád bych zdůraznil, že ve většině případů je opak pravdou. Často se totiž stane, že vám odborník doporučí menší počet svítidel, než jste plánovali, zařídí nižší příkon tedy nižší náklady na energii a také tyto specializované firmy mají smlouvy s výrobci svítidel, která vám pak často dokáží prodat levněji, než byste je v obchodě pořídili sami," vysvětluje Jan Petráň, jednatel společnosti PAIRAM.
Je zcela logické, že pokud doma pracujeme, chceme být čilí, pokud vaříme, chceme vidět správné barvy masa, ryb, koření.., pokud si čteme, nechceme si kazit oči, atd. Jak toho ale s jistotou dosáhnout? Velmi snadno. Každý světelný technik by měl vědět, jaký světelný zdroj je vhodný pro jakou činnost, kam ho umístit a jak přesně svítit. Zeptejte se.

Světlo jako zdroj energie

Večer po celodenním výdeji energie potřebujeme doma relaxovat. Světlo je velmi silný nástroj, který nám k tomu lehce pomůže, nebo je-li nevhodné, může také relaxaci snadno znemožnit. Myslet by na to měli hlavně lidé pracující pod intenzivním světlem, jako jsou lékaři, laboranti, umělci, řidiči, ale také všichni, kteří celý den koukají do monitorů. 
Relaxujte a buďte bdělí, když to vaše tělo potřebuje. Obraťte se na odborníka a dopřejte si zdravý život pod správným světlem.

bydlinek

Poukaz na zážitkovou návštěvu dvou světelných odborníků jako skvělý vánoční dárek

Darujte zdraví! Podívejte se, prosím, zde: http://pairam.cz/pruzkum-domaciho-osvetleni/

Více na www.pairam.cz
10.12.2015 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444