Zdravé sezení pro školáky je úkolem pro rodiče

Přechod dítěte z mateřské do základní školy je důležitá změna v životě rodičů, rodiny a přirozeně dítěte samotného. Dětství dítěte se zde mění a přechází do další etapy, která přináší vedle legrace a radostí také nové životní aspekty, se kterými se bude muset dítě vyrovnat. Celodenní aktivní pohyb v mateřské škole je najednou vystřídán dlouhodobým sezením ve školních lavicích nebo doma při učení a psaní úkolů. Není výjimkou, že některé děti tráví vsedě i 10 hodin denně. Je velmi důležité přistupovat k výběru pracovní židle a stolu s rozvahou.

Vedle nákupu školních potřeb se očekává, že rodiče vytvoří dítěti i vhodné domácí místo pro učení. Nové aktivity dítěte ve škole a nové výukové procesy přinesou vyšší nároky na koncentraci a současně i relaxaci.

Toto všechno bude mnohem zábavnější a snadnější, pokud dítě bude vlastnit své pracovní místo s dětským psacím stolem. Právě u takového stolu dosáhne více koncentrace i radosti a hlavně: bude až do dospělosti sedět zdravěji!
 
Aby dítě sedělo zdravě, musíme mu dát k dispozici nejen vhodný pracovní stůl a židli, ale musíme ho také naučit na tomto nábytku správně sedět! Dítě by si mělo pomalu zvykat na sezení na židli ještě před nástupem do základní školy. Jen tak můžeme ovlivnit, aby se dítě nehrbilo, aby sedělo vzpřímeně s nohama pevně na zemi.

 

Co je to dětský psací stůl a jak funguje?

Není to ani jídelní stůl, ani psací stůl pro kanceláře a domácí pracovny. Takový dospělácký psací stůl je sice vybaven různými šuplíky a přihrádkami pro uložení psacích a ostatních potřeb, ale není pro děti vhodný, zejména svou výškou. Dětský psací stůl se liší od běžného kancelářského psacího stolu svým přizpůsobením se potřebám rostoucích dětí. U takového stolu musí být možné postupně zvedat výšku stolové desky, má jinou výbavu a vyhovuje zvýšeným požadavkům na bezpečnost, odolnost a jednoduchost ovládání. Velmi důležitý je také atraktivní vzhled, zejména pro dětské oči. 
 
Výše zobrazené dětské pracoviště je vhodné pro vybavení dětského pokoje. Skládá se z ergonomické židle MyPony 2435 z dílny MAYER CZ, z psacího stolu 32W3 s bílou pracovní deskou, z přídavné poličky se čtecím nastavitelným nástavcem a pojízdného kontejneru (lze volit i desky lamino vzhled javor a 4 různé barvy plastových dílů). Židle i stůl jsou rostoucí. Lze je snadno nastavovat tak, aby dítě mohlo sedět vždy s nohama pevně na zemi, s pokrčenými koleny cca 90 stupňů, aby se mohlo v bedrech pohodlně opřít o zádovou opěrku a aby výška pracovní desky byla 2-3 cm pod úrovní volně spuštěných loktů dítěte.
 
Vyobrazená ergonomická židle MyPony 2435 je vybavena univerzálními kolečky pro všechny podlahy - lze je buď odbrzdit, aby se vždy volně točila, nebo nastavit tak, aby se volně točila jen při posouvání nezatížené židle po pokoji, zatímco při dosednutí se zablokují a zajistí tak pevnou pozici židle. Konstrukce židle také řeší problém klasických otočných dětských židlí na pístu, kde je volnost otáčení sedáku příliš velká a děti se často nekontrolovaně točí.  
 

Kvalitní čalounění se zárukou

V nabídce je i velmi kvalitní čalounění v potazích aquaclean s těmito přednostmi:
  • velmi dobře odolává zašpinění,
  • je snadno čistitelné jen vlhkou utěrkou,
  • ideální čalounění pro děti,
  • kvalita čalounění výrobků z dílny MAYER CZ je vždy na vysoké úrovni,
  • na čalounění je poskytována záruka 5 let.
 

Téměř každá zdravotní potíž s páteří má jistou návaznost na nesprávnou a strnulou pozici při sezení v útlém dětství.

 
Uchycení opěrky zad je flexibilní - opěrka zad se lépe přizpůsobuje různým polohám sedu.  Výkyvná zádová opěrka umožňuje dítěti aktivní zapojení zádových svalů i během sezení.
 
Meziobratlové ploténky potřebují ke své správné funkci co nejvíce zdravého pohybu a co nejméně strnulosti a právě dynamické sezení na židli MyPony je ideální prevencí proti pozdějším bolestem zad.
 
Novinkou v sortimentu MAYER je i nové provedení dětského psacího stolu Racing 32R2, který má pracovni desku bílou pro snadnější kombinaci v interiérech. 
 

Značkový nábytek MAYER – osvědčená kvalita 

20leté pozitivní zkušenosti s kvalitou dětského nábytku MAYER jsou cennou zárukou kvality výrobků. Výrobce se zaměřuje na dětský rostoucí nábytek pro děti od cca 4 let až do dospělosti. Oficiální záruční doba je pětiletá včetně čalounění, skutečná doba užívání je však mnohem delší. Většina výrobků je expedována do 2 dnů po jejich objednání na jakoukoliv adresu v ČR a SR.

Mezi osvědčený nábytek patří zejména rostoucí židle Freaky, Freaky Sport, Actikid a rostoucí stoly Profi3 s velkou zásuvkou v základní ceně – vše značkové výrobky společnosti MAYER CZ. Nyní se sortiment rozšířil o zcela nový koncept dětské židle MyPony a bílé provedení stolů, kontejnerů a poliček.

Chcete-li podrobnější informace o nových židlích MyPony, stáhněte si katalog MyPony. Všechny ostatní výrobky si můžete prohlédnout na www.mayer.cz/kids.

Chcete-li tento nábytek koupit, stačí navštívit nejbližší kamennou prodejnu se vzorky nábytku a čalounění (viz mapa prodejců), zboží vyhledat u internetových prodejců nebo navštívit přímo e-shop výrobce www.detska-zidle.cz.
13.07.2016 | PR
  • Mayer CZ, spol. s r. o.

    Výrobce rostoucích židlí a rostoucích stolů do dětských pokojů je na českém trhu již 28 let a zaměřuje se na ergonomicky zdravé sezení pro předškoláky, školáky a studenty .


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444