Zdravé bydlení bez plísní a tepelných ztrát

Velice oblíbeným tématem současnosti je zdravý životní styl. Pod tímto pojmem si hned představíme správné stravovací návyky spojené s pohybovými aktivitami. Je to ovšem všechno, co pro sebe můžeme udělat? Je to dostačující? Je ještě něco, co by nám pomohlo?

Zamyslíme-li se nad tím, jak trávíme dny a rozdělíme je na fáze spánku, práce a volného času, zjistíme zajímavou věc – převážnou část života strávíme v interiérech. Dobře víme, že to není ideální cesta, ale můžeme to změnit. Ideálním řešením se jeví přizpůsobení vnitřního klimatu co nejvíce tomu vnějšímu. 
 

Jak to ale provést správně?

Trendy současnosti jsou skladby střešních a stěnových plášťů, které jsou difuzně uzavřené, tj. používají různé neprodyšné matriály, které brání vlhkosti dostat se z vnitřního prostoru přes plášť do exteriéru. Jako příklad si můžeme představit lidské tělo a kůži jako jeho obálku, jeho plášť. Kůže pod tímto materiálem přestane dýchat, budova přirozeně větrat. Zůstává už jen větrat okny. Pomoci zde mohou podpůrné systémy umělého dýchání jako rekuperace vzduchu, klimatizace, čističky nebo zvlhčovače vzduchu. Co takhle použít něco prodyšného a teplého? Třeba takový bavlněný svetr? Ten dovoluje vzduchu unikat ven do okolí. Jeho nevýhodou je, že značnou část vzdušní vlhkosti pojme a zůstane v něm. Tím ztrácí svou prvotní funkci dýchající izolace a nepoužijeme-li technologické výdobytky dnešní doby nebo nebudeme-li pravidelně a hlavně často větrat, kvalita vnitřního ovzduší se dramaticky zhorší a nás a náš majetek začnou ohrožovat plísně. Škody se pak odstraňují s velikou námahou a také nebývají levné.

 

Co jiného tedy máme použít? Existuje něco, co by řešilo náš problém? 

Řešení se nabízí v použití dnes tak oblíbených funkčních materiálů typu softshell. Existuje vůbec takový izolační materiál? Ano, existuje. Pochází z Kanady a je ověřen na severoamerickém kontinentu tradicí delší než 30 let a na českém trhu více než 7000 aplikacemi. Je to stříkaná pěnová izolace ICYNENE, která v sobě spojuje řešení na všechny předem popsané negativa. Vytváří zdravé vnitřní prostředí bez plísní zamezováním kondenzace vlhkosti a také skvěle tlumí okolní hluk. Zcela eliminuje chyby vznikající při práci s klasickými izolačními materiály. Vytváří kompaktní izolační vrstvu bez jakýchkoliv netěsností a tím zabraňuje tepelným ztrátám. Izolační vlastnosti nemění po celou dobu životnosti stavby, čímž výrazně přispívá k úspoře nákladů na vytápění za chladných dní. V létě, hlavně v podkrovích, napomáhá ke snížení vnitřní teploty a tím výrazně redukuje nutnost používání klimatizace.

Jak se k ICYNENE mohu dostat? Kdo mi s tím pomůže?

Ten nejlepší materiál potřebuje být kvalitně aplikován, aby fungoval správně. Vždyť i naruby obrácená softshellová bunda vás neochrání před chladem a vlhkem. Právě proto se kanadská společnost rozhodla spojit s těmi nejlepšími na českém trhu, s firmou Liko-S, a.s. Filozofií firmy je dělat věci v nejvyšší možné kvalitě a k maximální spokojenosti jejich zákazníků. Pomocí špičkové techniky, certifikovaných aplikátorů a skvělé technické a zákaznické podpoře je schopna pomoci s řešením zdravého bydlení, které si vy a vaši blízcí zasloužíte.

 
12.04.2016 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444