Zdravě a příjemně, ba dokonce luxusně

Každý, kdo si cení dobrého spaní, musí se dříve nebo později zabývat tím, jaké výrobky a materiály pro nejdůležitější část své každodenní relaxace používá. Obrátit pozornost k takovým produktům, které zaručují kvalitu, se rozhodně vyplatí.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Kromě lůžka, roštu a matrace hrají roli také polštáře, přikrývky a zapomínat bychom neměli ani na povlečení - u něj je důležitý především kvalitní přírodní materiál. Pro mnoho lidí ovšem patří k dobrému pocitu i estetická úroveň lůžkovin.

Unikátní ložní povlečení Swarowski

Nejvyšším nárokům na pohodlí a krásu v tomto směru vychází vstříc na omak hedvábné ložní prádlo z jemného saténu, které je vyrobeno z jemných česaných přízí egyptské bavlny a má nežehlivou úpravu. Unikátní je zdobení aplikacemi kamenů Swarovski. Od firmy významného jména obdržela zatím jako jediná na světě licenci na výrobu tohoto luxusního povlečení česká společnost 2G.

Anti-stress

Někoho možná překvapí, že náš spánek často narušuje statická elektřina. Společnost 2G se při výrobě svých přikrývek, polštářů a podložek  zaměřila mj. i na tento problém.  Jako novinku uvádí na trh výrobky Anti-stress se speciální antistatickou úpravou.  Přebytek statické elektřiny se u nich pomocí karbonu zachycuje a uvolňuje do vzduchu, což přispívá k lepší kvalitě spánku.

Sladký spánek v bambusu

O tom, jak široké může být využití bambusu, svědčí lůžkoviny Bamboo z produkce společnosti 2G. Jejich kvalita těží právě z jedinečných vlastností této obří trávy. Bambus patří k obnovitelným materiálům a protože sice pomalu klíčí ale neuvěřitelně rychle roste bez používání chemických hnojiv, nezatěžuje životní prostředí. Používané bambusové vlákno je hedvábně jemné, velmi pevné a svojí přirozenou podstatou antimikrobiální. Další vlastností bambusu jsou absorpce a ventilace, které zajišťují vynikající řízení vlhkosti. Bambus  proto poskytuje během spánku ideální pohodlí. Ty, kdo dají na symboliku, bude navíc možná zajímat, že v Číně a Japonsku je tato užitečná rostlina spojována s ušlechtilostí, hojností a  štěstím.

Hebké živočišné teplo

I velbloudí srst je materiál s širším uplatněním. Vlastností hřejivého, jemného, měkkého a přiléhavého vlasu asijských velbloudů lze využít rovněž pro zkvalitnění našeho spánku.  Tento materiál se vyznačuje schopností vyrovnávání teploty a vlhkosti v chladu i v horku, což odpovídá podmínkám, jimž velbloudi ve svém přirozeném prostředí čelí. Sympatické je, že jemný spodní vlas, který je chrání před  teplotními výkyvy od -20 C do + 50 C, není třeba získávat stříháním. V období po zimě velbloudi srst přirozeně ztrácejí, pastevci v rozsáhlých oblastech Mongolska a Číny ji mohou prostě jen sbírat. Přikrývky plněné zpracovanou velbloudí srstí jsou lehoučké, mají vysokou hřejivost a zaručují komfortní spánek.

Společnost 2G  dodává na trh řadu dalších výrobků např. z dutého vlákna, Pokud jde o přírodní materiály, používají zde kromě bambusu a velbloudí srsti také ovčí vlnu nebo hedvábí. Od svého založení v roce 1995 prošla společnost rozsáhlým dynamickým rozvojem. Dnes tato rodinná firma patří mezi největší výrobce přikrývek, polštářů a čalounických výplní nejen v České ale i Slovenské republice. Mj. nabízí také přehozy, podložky a další doplňky pro zdravé spani.

03.01.2012 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444