Zdravé a pohodlné spaní

Detail pružného elementu lamelového roštu Flowerflex od společnosti AHORN CZ

Detail pružného elementu lamelového roštu Flowerflex od společnosti AHORN CZ

AHORN CZ představí na Mobitexu novou kolekci

Na mezinárodním veletrhu bydlení Mobitex, který se uskuteční v Brně ve dnech 14.-18. března 2007 předvede výrobce lamelových roštů, firma AHORN CZ, kolekci svých výrobků pro rok 2007. 

V nové kolekci nalezneme lamelový rošt s bočním výklopem Duoflex® kombi 5V, který je unikátní především možností snadného vyklápění lehací plochy v celé délce roštu. Díky tomu je rošt vhodný i pro postele s úložným prostorem. Pro tento typ postelí je vhodný i rošt Duoflex® P HN 5V, u něhož je vyklápění umožněno pomocí pístu. Tento rošt lze odklopit jen částečně, a sice v oblasti nohou. Je tedy vhodný např. pro manželské postele, kde není k lůžku snadný přistup z boku.

                   

Lamelový rošt AHORN Duoflex® P HN 5V 

 

Společnost AHORN CZ myslí nejen na zdraví ale i na pohodlí svých zákazníků. Proto do nové kolekce zařadila i speciální Masážní set AHORN®, který na základě jemných vibrací umožňuje velmi příjemnou masáž těla, přičemž lze nastavit místo i intenzitu masáže dle individuálních přání zákazníka. Masáž výborně přispívá k prokrvení těla a tudíž k celkovému tělesnému uvolnění. Zařízení je možno instalovat na všechny typy lamelových roštů, jeho chod je tichý a ovládání je možné s pomocí dálkového ovladače. A když při uvolňující masáži usnete? Vůbec nevadí. Zařízení má časové funkce, které po uplynutí časového úseku masážní set automaticky vypnou.

      

Lamelový rošt s masážním setem AHORN a detail připevnění
 

V kolekci lamelových roštů AHORN® najdeme i lamelové rošty se  zesílenou nosností až do 150 kg nebo rošty s možností vertikálního zdvihu až od 30 cm, což ocení především starší generace či nastávající maminky, které mají problém se vstáváním z nízkých lůžek. Tyto rošty jsou vhodné i pro dlouhodobě ležící, neboť usnadňují jejich ošetřovatelům péči o nemocného. 

 

K exkluzivnějším typům kolekce lamelových roštů AHORN® patří bezpochyby i model Supraflex plus HN 5V, polohovací lamelový rošt, jehož výhodou je možnost připolohování horní části lamelového roštu až do polosedu. V posteli se zdviženým lůžkem v oblasti hlavy je možné pohodlně číst, sledovat televizi nebo v případě nemoci i jíst. Zdvižení lůžka v oblasti nohou zase výrazně napomáhá lepšímu krevnímu oběhu. Mírné zvýšení polohy nohou totiž usnadňuje odtok krve a ulehčuje tak srdci. Polohováním nohou se navíc dosáhne symetrie v oblasti kolen a pánve, odstraní se napětí a přetížení kolem kyčlí, uvolní se bederní oblast i kříž. Supraflex plus HN 5V je vybaven i tzv. ramenní kolébkou, která napomáhá anatomicky správnému uložení krčních obratlů a snižuje tlak v oblasti ramen. 


             


Na lůžku se zdviženým roštem do polosedu je možné pohodlně číst či jíst


                   


Lamelový rošt AHORN Supraflex Plus HN 5V 


Kolekce pro rok 2007 zahrnuje rovněž lamelový rošt Flowerflex®, který firma AHORN CZ uvedla na trh na podzim roku 2006. Pružení lehací plochy je u tohoto lamelového roštu zajištěno bodově pomocí speciálních elementů ve tvaru květu (Flower). Tyto komponenty se skládají  z podkladu ve formě lístku a ze středového pružného balonku. Balonky mají různou tuhost a lze je na roštu libovolně přesouvat, což umožňuje nastavení tuhosti v jednotlivých bodech roštu podle individuálních potřeb a přání. Jednotlivé body se skládají do zón a ty jsou odlišeny barevně. Lamelové rošty Flowerflex® díky svým vlastnostem představují absolutní špičku na trhu. Unikátní způsob zónování roštu pomáhá při prevenci proti vzniku zdravotních problémů, především bolestí páteře.


             


Lamelový rošt AHORN Flowerflex HN 12V      

Ptáte se, jak se vyznat v tak bohaté nabídce produktů? Jak vybrat správný lamelový rošt, případně jeho kombinaci s matrací, a zvolit tak optimální lůžko? S tímto problémem může pomoci speciální zařízení, které při návštěvě Mobitexu rovněž najdete na stánku společnosti AHORN CZ. Je to Měřící deka® AHORN®, moderní zařízení, které nabízí možnost vybrat si vhodnou kombinaci matrace a lamelového roštu na základě exaktního měření zatížení lehací plochy a vyhovět tak individuálním požadavkům zákazníka na zdravé lůžko. Podobná zařízení jsou ve světě hojně využívána a pro volbu optimálního lůžka jsou jejich služby doporučovány i odbornou veřejností z řad fyzioterapeutů či ortopedů. A jak zařízení funguje? Jedná se o tenkou a elastickou podložku se sítí senzorů tlaku. Zájemce o rošt a matraci ulehne na Měřící deku® položenou na zvolené lůžko a postupně zaujme různé polohy ležení. Měřící deka® snímá tlak a data zpracovává v počítači. Na obrazovce je pak možné pozorovat  barevnou mapu kopírující tvar a polohu těla, která ukáže, zda je zvolená kombinace roštu a matrace pro uživatele vhodná. Měřící deka® je k dispozici v síti prodejců a prodejen AHORN.


   


Měřící deka AHORN napomáhá při výběru vhodné kombinace lamelového roštu a matrace


 Ať už váš prodejce měřícím zařízením disponuje nebo ne, věnujte výběru lůžka velkou pozornost. Nedejte pouze na reklamu, ale řádně vyzkoušejte několik variant matrace a lamelového roštu. Jen tak poznáte rozdíl a zjistíte, co je pro vás skutečně vhodné.  Dobrý spánek na kvalitním lůžku má totiž zásadní význam pro regeneraci tělesných a duševních sil. A o to jde především.

05.03.2007 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444