Zateplování budov vyžaduje také řemeslnou odbornost

Pokud mají moderní stavební technologie a materiály plnit svoji funkci, vyžadují nové znalosti a dovednosti. Spolehlivou formou jejich šíření jsou odborná školení pořádaná přímo výrobci či dodavateli těchto produktů. Řemeslnické kurzy zateplování připravil na období před začátkem nové stavební sezóny evropský výrobce izolačních systémů, společnost Knauf Insulation.

Kurzy zdarma se uskuteční v pěti městech  a jsou určeny především realizačním firmám. Věnovat se budou zateplení kontaktních i provětrávaných fasád, zateplení a provádění vnitřních konstrukcí, tedy podlah, podhledů a příček. Poslední část školení je určena zateplování šikmých střech. Součástí kurzů jsou krátké teoretické přednášky a praktické části s diskusí.

„Zateplování v praxi pořádáme podruhé. Loni jsme praktické kurzy v návaznosti na Akademii zateplování vyzkoušeli poprvé a naše domněnka, že o ně realizační firmy budou mít zájem, se potvrdila,“ říká o Zateplování v praxi Romana Janošová, marketingová manažerka Knauf Insulation. „Realizační firmy chtějí  odvádět svou práci co nejlépe a to nelze bez neustálého vzdělávání zaměstnanců. My jim toto vzdělávání přijatelnou, nenáročnou formou praktických ukázek a hlavně bezplatně nabízíme,“ dodává.

bydlinek Termíny školení Zateplování v praxi 2014


Zlín                     11.2. 2014
Tábor                 19.2. 2014
Pardubice          21.2. 2014
Praha                 28.2. 2014
Ústí n. Labem      7.3. 2014

Účastníci kurzu se například naučí jak zabránit tvorbě trhlin zateplovacích systémů. Dále například správně a snadno provádět typické a atypické detaily napojení na různé konstrukce např.: založení, kotvení, možnosti řešení u ostění, parapetu, ukončení u šikmé střechy nebo jak odstranit prokreslování hmoždinek a mnoho dalšího. Kompletní program je k nalezení a ke stažení na www.zateplovanivpraxi.cz.

„Na trhu se stále objevují nové a nové materiály a ke kvalitní stavbě dnes už nestačí, že umíte základy řemesla, které jste se naučili kdysi na škole nebo v praxi. Za 80 % reklamací zateplení může jeho špatné provedení. Pokud mezi sebou výrobci a realizační firmy neustále sdílejí informace, vědomosti a dovednosti vede to ke spokojenosti s výsledkem u obou a u investora dvojnásob,“ říká Milan Pokrivčák, aplikační specialista Knauf Insulation.

Zájemci o kurzy Zateplování v praxi se mohou bezplatně registrovat na www.zateplovanivpraxi.cz.
16.01.2014 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444