Zateplit prostor i za roh? Určitě. Existuje izolace, která to dokáže

Chytré využití vlastností přírodních materiálů dokáže znásobit jejich užitnou hodnotu. Příkladem je foukaná celulózová Climatizer Plus® firmy CIUR.

Climatizer Plus® se vyrábí metodou rozvláknění a na získané celulózové vlákno navazují zdravotně a ekologicky nezávadné přísady hořkých solí zajišťující odolnost izolace proti požáru, hnilobě, hlodavcům a hmyzu. Tento unikátní proces probíhá pomocí kanadské patentové technologie jejímž držitelem je firma CIUR již od roku 1991 – letos již 30 let. 
 

Foukaná na klíč 

Nespornou výhodou foukané izolace je její rychlá aplikace tzv. na klíč. Časově tedy v řádu několika hodin vyžadující od stavebníka minimální součinnost. Aplikaci provádí proškolená odborná firma, která je v terénu prodlouženou rukou firmy CIUR a dodavatelem Climatizeru Plus®

Účinnost a výkon

Vysoká účinnost izolace je založena na principu mikroprostorů vyplněných vzduchem, který je uzavřený mezi vlákny. Ve spojení s technologii zafoukávání pak nabízí tento izolant řadu unikátních vlastností. Umožňuje impregnovanému celulózovému vláknu proniknout i do nejmenších škvír, doslova i tam, kam nevidíte a kam se jiný izolační materiál nedostane. Vzniká tak souvislá izolační vrstva bez spár a řešení i komplikovaných a těžko dostupných míst, bezezbytku tak eliminující tepelné mosty. Tato technologie se používá stejně úspěšně u novostaveb i rekonstrukcí. Foukanou izolaci je možné aplikovat i v mnohem vyšší vrstvě než jiné materiály, s velmi rychlou návratností vstupní investice. 


Tepelně kapacitní, energii spořící
Výhodou tohoto typu izolace je dále vysoká měrná tepelná kapacita. To znamená c = 2020 J/kg.K, takže výborně funguje v létě i zimě s dostatečnou tepelnou setrvačností. Běžné izolanty v tomto smyslu převyšuje více než dvojnásobně. 7 horkých letních hodin přes den? Úplně v klidu. Izolace vás ochrání jak v chladné zimě, tak v parném létě.

Technologie foukání je vhodná pro všechny typy střešních i svyslých konstrukcí a je ideální i pro rekonstrukce starších objektů. Při rekonstrukcích je možné ve většině případech izolaci do konstrukce doplnit bez předchozího rozebrání. Technologie zajišťuje rychlou práci a snadný přesun hmot. Úspory energie na vytápění/chlazení jsou okamžité a dosahují až 60 %.

Foukaná i stříkaná izolace

Aplikace se provádí pomocí strojního zařízení za sucha nebo formou nástřiku. Za sucha je možná tzv. volným foukáním – například půdy, nebo mnohem častěji tzv. objemovým plněním do připravených dutin stěn, střech nebo stropů. Během aplikace nevznikají odřezky a jiný odpad. Při aplikaci volným foukáním je nutné počítat s mírnou sedavostí (cca 10 %) se kterou si certifikovaná firma poradí dostatečnou mocností vrstvy. Celý proces vychází z dlouholetého měření po 5, 10 a 15 letech. Objemová hmotnost při aplikaci celulózové izolace za sucha se pohybuje od 30 kg/m3

Nástřik celulózové izolace smíchané s vodou nebo lepidlem lze použít u lehkých střech. Nejde v tomto případě o klasickou tepelnou izolaci, ale spíše o ochranu protipožární či protikondenzační.
Zafoukáním (popř. zastříkáním) dosáhnete kýženého efektu odstranění tepelných mostů.

Záruka hodna obdivu

Rolované, deskové či jiné izolace zakoupené v hobby marketech mají standardní záruku 2 roky. Climatizer Plus, zdravá foukaná izolace se může pochlubit nejdelší zárukou na trhu foukaných izolací čili 2 roky a 18 let navíc, a to zcela zdarma. 


09.06.2021 | PR
  • CIUR a.s.

    Od svého založení v roce 1991 patří česká rodinná firma CIUR mezi lídry v oblasti výroby celulózových vláken na bázi recyklovaného papíru. Osmdesát procent produkce míří na export. Ve výrobním závodě v Brandýse nad Labem zpracovává více než 30 tisíc tun druhotných surovin ročně.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444