Zateplení ještě letos

Zima se blíží. Sotva jsme se vyrovnali s letním horkem, kdy se naše bydlení neskutečně přehřívalo, přichází čas podzimních plískanic a chladných dnů. Ani jsme se mezitím nestačili pořádně nadechnout… A ukazuje se, že trápení s izolací a zateplením domu je aktuální jak v létě, tak v zimě.

V obchodech se objevují první náznaky blížících se Vánoc. Tak co bychom si letos ještě nadělili?

Dárek pod stromeček

Nejlepším dárkem je naše pohoda. V teple domova mezi svými.  Pokud se vám zdá zateplení domu ještě letos nereálné, tak věřte tomu, že zdravá foukaná izolace je krásným a reálným dárkem pod vánoční stromek. Žádný on-line e-shop, který nestíhá, žádné vyprodané skladové zásoby.  Správně zateplený dům dodá vánočním svátkům tu správnou atmosféru.

Zateplení roku 2020

Ten, kdo by mohl zateplit ještě letos, by neměl váhat. V příštím roce porostou nejen ceny energií, ale také ceny tepelně izolačních materiálů, vzrostou tudíž i náklady na vytápění. Zateplení domu bude také podmíněno novým magickým rokem 2020. V tomto začátku 20. let 21. století vstupují do bydlení nová pravidla. Ty mají vliv na novostavby a na plánované ohlášené rekonstrukce domu. Čím dříve tedy zateplíme, tím dříve budeme na tento nový rok připraveni. Nezaskočí nás.
Jakou izolaci ale pro zateplení zvolit? Výborné vlastnosti má mnoho materiálů, ale foukané izolace patří jednoznačně k nejvýhodnějším. Proč? 

Zateplení foukanou izolací

Foukaná izolace vyplní každou skulinu i každý detail. Dostane se i tam, kam vaše oko nevidí. Přilne k povrchu. Bez stavebního prachu, zápachu a jiných negativ standardních stavebních prací, od profesionálů je přitom vše hotovo za krátkou dobu. Foukaných izolací se na trhu nachází větší výběr. Firma CIUR jich nabízí několik. Pro rekonstrukci na tenké stropy doporučují nízkou zátěž a skelnou foukanou izolaci Climaglass. Ta je pro zateplení v zimě ideální, pro přehřívání v létě už méně, k tomu je nejvhodnější foukaná izolace na bázi celulózy.

 Místo klimatizace pomůže i tepelná izolace

Neřešitelným problémem  zrekonstruovaných půdních prostor je nesnesitelné letní vedro. To bývá způsobeno špatně zvoleným izolováním podkroví. Zdravá foukaná izolace Climatizer Plus má v tomto ohledu vynikající akumulační schopnosti. Dokážet zadržet horko venku v létě a teplo uvnitř v zimě. V praxi to znamená jediné. Vrstva této foukané izolace Climatizer Plus dokáže přes parný letní den zastavit až sedmihodinovou denní dávku sluneční energie. Nežádoucí vedro se tak nedostane do interiéru. Izolace částečně nahradí i hlučnou klimatizaci. Místo používání klimatizačních jednotek dobře izolujte! V létě se lépe vyspíte v tichu a klidu.

Pohoda v zimě

V zimě je to naopak. Pokud večer zatopíte, teplo se do stěn a stropů akumuluje. Ráno jsou stěny teplé, nikoli nepříjemně chladné. Po pár dnech, pokud máte dobře zatepleno, zjistíte, že topení můžete vlastně i vypnout. Z tepla akumulovaného do stěn bude vycházet příjemné teplo. I takto lze ušetřit za vytápění. Pokud jsou stěny tenké a s izolací, která neumí akumulovat teplo, stěny velmi rychle vychladnou a působí tak chladně a nepříjemně.

Odvede vlhkost, zajistí sucho

Climatizer Plus funguje jako piják (savý papír), který je schopen ze zavlhlého místa vysát vlhkost. Vlhkost se neshlukuje, ale rovnoměrně se po vrstvě izolace rozloží. To žádná jiná izolace nesvede. Některé izolace v místech mokra spíše chytnou plíseň nebo doslova dusí nosnou konstrukci a plíseň roste tam, kde nechceme. 

Climatizer Plus
z místa o téměř 100% vlhkosti vytvoří za pár dní místo téměř bez vlhkosti. V difúzně otevřené skladbě se tak dál odpaří směrem ven. Totéž platí, pokud se někde v krovu vyskytne rosení – kapky vody. Teplota klesne tak nízko, že se ze vzduchu na konstrukci začnou srážet kapičky vody. To není pro nosnou konstrukci vůbec dobré, ba naopak. Vlhkost se na chladných částech konstrukcích hromadí. Díky Climatizeru Plus zůstávají místa suchá, bez plísní a hniloby.

Climatizer Plus díky patentované technologii zpracování celulózových vláken odolává plísním a biologickým škůdcům – myším, vosám apod. Poradí si i s kunou, ta raději uteče k vašemu sousedovi.

Záruka 20 let – záruka hodna obdivu

Zafoukáním zateplíte i různá skrytá zákoutí střechy nebo půdy. Zafoukání izolace Climatizer Plus je přitom otázkou několika hodin. Jde o čistou, rychlou a bezodpadovou aplikaci, prakticky bez stavebních úprav. Zaizolování se provádí zvenčí nebo v případě neobytných podkroví uvnitř domu. Na zateplení zdravé foukané izolace je dobré mít zkušenou aplikační firmu, která není nováčkem ve foukání Climatizeru Plus. Celé zateplování ušetří váš čas. izolace foukáním – izolace na klíč bez starostí. 

Není nic lehčího než izolace takové klasické české půdy nebo střechy. Během pár hodin máte zafoukáno (podle plochy a náročnosti objektu). A pozor! V ceně foukané izolace je i práce aplikační firmy. Climatizer Plus tedy šetří nejen čas, ale i peníze. Výrazně zrychluje stavbu či rekonstrukci objektu, vyniká dlouhou životností a záruka je 20 let. Climatizer Plus je zdravá foukaná izolace s nejdelší zárukou na trhu zateplování.
24.10.2019 | PR
  • CIUR a.s.

    Od svého založení v roce 1991 patří česká rodinná firma CIUR mezi lídry v oblasti výroby celulózových vláken na bázi recyklovaného papíru. Osmdesát procent produkce míří na export. Ve výrobním závodě v Brandýse nad Labem zpracovává více než 30 tisíc tun druhotných surovin ročně.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444