Zastřešení pro všechny zahradní stavby

Zahradní chatka, střešní krytina ONDUVILLA

Zahradní chatka, střešní krytina ONDUVILLA

V posledních letech se v podstatě u každého domu, chalupy, ale i v každé zahrádkářské kolonii objevují drobné dřevěné stavby. Nejčastěji se jedná o oblíbené pergoly, zahradní domky, altány, automobilová stání a v neposlední řadě třeba i o domky na nářadí.

Všechny tyto stavby, nejčastěji lehké dřevěné konstrukce, samozřejmě potřebují zastřešení. Pokud někdo zvolí cestu přes profesionálního dodavatele, má už zpravidla v nabídce zahrnuto i řešení střešní krytiny. Nicméně je pravdou, že většina těchto staveb je realizována svépomocí. V tomto případě je investor postaven před rozhodnutí, jakou střešní krytinu na tuto konstrukci zvolit.

Na co brát ohled

S ohledem na typ stavby se jako nejlepší řešení jeví lehká střešní krytina. Výhodou těchto krytin je zcela jistě malá hmotnost metru čtverečního. Ta se pohybuje v rozmezí 4 – 15 kg/m2. Dalším důležitým aspektem pro investora je i náročnost - složitost samotné pokládky. A to, jak z pohledu samotné konstrukce, tak z pohledu potřebného vybavení montážníka. Při zvažování, jakou krytinu vybrat, je samozřejmě potřeba brát v úvahu i další důležitou technickou hodnotu. A tou je sklon samotného střešního pláště. U těchto staveb bývá spíš nižší než vyšší.
Zahradní domeček na nářadí, střešní krytina ONDULINEZahradní domeček na nářadí, střešní krytina ONDULINE
Přes všechny tyto požadavky a také snahu pořídit vše za „zajímavou cenu“ se nám stále nabízí široká možnost výběru. Samotná otázka ceny je vždy zajímavá. Mnozí si řeknou: „Nemám důvod kupovat to nejdražší, co je na trhu k dostání. Vždyť přeci stačí něco na pár let." Je zajímavé, že s pergolou, která mnohdy stojí několik desítek tisíc korun, nikdo na pár let nepočítá. Rovněž, jako nikdo nepočítá s případnou údržbou. Doba je hektická, a tak většina z nás chce sedět pod pergolou než být „nahoře“ a něco opravovat. Z tohoto pohledu platí i zde, že nejlevnější nemusí být nejlepší.

Vybíráme materiál

Z materiálů můžeme volit třeba velmi populární a známe vlnité asfaltové desky ONDULINE, které lze navíc v případě potřeby kombinovat s prosvětlovacími prvky. Tato krytina ve většině případů nepotřebuje plné bednění. Její montáž na střešní latě je velmi jednoduchá, s minimálními požadavky na nejrůznější doplňky. Pokud chceme mít prostor pod pergolou nebo zahradním sezením zcela prosvětlen, můžeme vybírat z nabídky PVC a PC desek ONDUCLAIR.
Skleník, střešní krytina ONDUCLAIRSkleník, střešní krytina ONDUCLAIR PC
Velmi zajímavou volbou může být střešní krytina ONDUVILLA. Tato novinka, jejíž vizuální vzhled zaujal již mnoho zákazníků, je velmi výhodně balena, což oceníte hlavně při dopravě. Rovněž samotná montáž nepředstavuje pro kutila žádný problém.

Známou a velmi oblíbenou volbou jsou střešní šindele BARDOLINE. Velký výběr tvarů a barev dává možnost individuálního řešení pro každého.
Stání pro auto, střešní krytina BARDOLINEStání pro auto, střešní krytina BARDOLINE
Novinkou, která je velmi výhodná tam, kde máme opravdu nízký sklon, je asfaltový pás PERGOLA ROOF. Již název napovídá, že se jedná o výrobek, který je určen na tento typ staveb. Montáž se provádí pomocí mechanického kotvení nebo lepením studeným lepidlem na asfaltové pásy, popřípadě kombinací obou postupů. Právě montáž, bez potřeby profesionálního vybavení, a rychlost pokládky je velkou výhodou.

I menších zahradních staveb se vyplatí neřídit se jen pořizovací cenou, dodržovat pravidla pro pokládku a v případě pochybností, které se můžou vždy objevit, neváhat a obrátit se s dotazem na dodavatele. Ten vás bude stát jen poplatek za telefonický hovor a získaná informace vám může ušetřit nemálo peněz i starostí s opravou.
02.05.2016 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444