Zaplavte si v závějích sněhu

Před zimou už se nemusíte schovávat. Máme pro vás pár tipů, jak zůstat aktivní a fit až do jara

Také v zimě bojujete s tím, jak si udržovat fyzičku, chybí vám trénink nebo dlouhé procházky, ale po práci už se vám nechce do fitka?

Plavte a cvičte

Zůstaňte v pohodlí domova a rozhýbejte své tělo v plavecké Swim Spa, která je díky protiproudu nekonečným bazénem. Můžete vyzkoušet různá akvatická cvičení a hlavně plavat. Zkuste to proti dvěma, čtyřem nebo všem šesti tryskám a poznejte rozdíly a výhody oproti klasickému bazénu. Nemusíte řešit zastřešování a přesto si užíváte bazén za každého počasí. Stačí odmést sníh, otevřít termokryt a vklouznout rovnou do vyhřáté vody.

Prohřejte se, inhalujte

Pokud patříte mezi ty, koho už při pomyšlení na závěje sněhu přepadají mdloby, nejste typ na otužování a jste náchylní k nachlazení, pak jste ideálním kandidátem na spa. Voda o teplotě až 39 ºC dokonale prohřeje vaše tělo, ať už si dopřejete koupel cestou od rozpáleného krbu nebo rovnou ze svahu. Hydroterapie, neboli vodní a vzduchová masáž ve spa posiluje krevní oběh, snižuje krevní tlak a také stimuluje imunitní systém, což je důležité zejména nyní v období chřipek a ucpaných nosů. Naložte se do báječně teplé lázně a klidně si s sebou vezměte svůj oblíbený nápoj, ať už je to svařák nebo fresh plný vitamínů. Atmosféru pohodové relaxace vám pomůže dokreslit aromaterapie, při které použitím esencí, určených speciálně do spa, inhalujete blahodárné bylinné nebo ovocné vůně. Například eukalypt přináší báječnou úlevu při bronchitidě či rýmě, protože uvolní dutiny a usnadní dýchání, levandule má zase výrazný energetický náboj, pomáhá při nervové zátěži, úzkosti, depresích, ale také při bolesti hlavy a svalů, přispívá k celkovému uvolnění.

Uvolněte svaly

Pracujete-li na své kondici i v zimě, třeba v posilovně nebo na trenažéru, jistě uvítáte příjemnou masáž k uvolnění namožených svalů. Kombinace sestav vodních a vzduchových trysek zajišťuje masáž od zad, hýždí přes stehna a lýtka až po chodidla, přičemž stimulace reflexních bodů na chodidlech má relaxační účinky na celé tělo. Modely řady Universum Spa od USSPA vám mohou nabídnout dokonce i hloubkovou masáž přední strany stehen. Jste-li fanda zimních sportů a veškerý volný čas trávíte na sjezdovkách, nebo vám učarovala hokejka a ledové ostří, určitě víte, jak velkou námahu s vaší aktivitou musí zvládat vaše klouby, nemluvě o případných pádech, kterým se někdy nedá zabránit. Vířivka plná teplé vody vám naopak nabídne pocit stavu beztíže, vaše tělo a klouby si odpočinou od neustálého působení gravitace. Ať už se věnujete sportu aktivně nebo jenom rekreačně, horká koupel s masáží odplaví kyselinu mléčnou, která se při fyzické zátěži ukládá ve svalech a způsobuje ztuhlost a bolest. Sportovní masáž ve spa má pozitivní vliv na rychlost, ohebnost, ale také sílu a její rychlejší regeneraci; pomáhá rovněž snižovat napětí před výkonem.

Regenerujte a posilujte organismus

Neubránili jste se úrazu při sportu nebo na namrzlém chodníku? Koupel ve spa pomáhá při rehabilitaci a po zranění působí preventivně - zlepšuje kondici a pohyblivost, přináší psychickou úlevu a je tak účinným lékem i prevencí proti stresu. Při relaxaci ve spa navíc mozek uvolňuje tzv. endorfiny, které tiší bolest, působí celkově relaxačně a navozují dobrou náladu.

Ať je slabě pod nulou nebo třeskutý mráz, ať jsou venku plískanice nebo závěje sněhu, vy můžete vyrazit ven v plavkách ... Prohřejte své tělo v příjemně teplé vodě spa a dejte vale pochmurné náladě! Masážní ani termální plavecké bazény se nezazimovávají, zůstanou vám k dispozici pro používání po celý rok, za nízkých provozních nákladů a se snadnou údržbou. Spa se postará o sebe i o vás. Vy už jenom relaxujte a užívejte si své soukromé chvilky pohody.

Více informací na www.usspa.cz.

   

20.12.2010

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Schiedel s.r.o. - komínové systémy

    Výrobce a prodejce komínů pro novou i stávající výstavbu - keramické, nerezové, vícevrstvé a kombinované. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Komínové vložky pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Systém pro řízené větrání.

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444