Zapečené vepřové se zelím na kari koření

Jedno z jídel, které se svou chutí i ingrediencemi dobře hodí právě pro zimní měsíce. V zimě i z domácích zdrojů snadno dostupné druhy zeleniny příjemně ozvláštní indické kari koření.

Ingredience
4 kotlety nebo 4 plátky libovější krkovičky
250 g syrového bílého zelí
4 mrkve
1 jablko
2 cibule
750 g brambor typu A nebo B
cca 200 ml jablečného moštu
2 vrchovaté lžičky kari koření
1/2 lžičky mletého pepře
sůl
olej
Příprava
Nejprve si připravíme zeleninu a brambory. Cibuli nakrájíme na kolečka, zelí nakrájíme na širší nudličky, mrkev na jemná kolečka, jablko postrouháme, brambory nakrájíme na plátky. Maso osolíme a opepříme a prudce opečeme na oleji. Vyjmeme a uchováme v teple. Na zbylém oleji opečeme cibuli, přimícháme kari koření, nakonec zalejeme menší částí jablečného moštu. Tuto směs promícháme se směsí zelí, mrkve a jablka a vše pak dáme jako první vrstvu do pekáče, jehož dno jsme potřeli olejem. Na zeleninu naskládáme bramborové plátky, osolíme, nahoru dáme plátky masa a vše zalijeme zbytkem moštu. Přikryté pečeme v troubě při 170° asi 90 minut.
18.01.2018 | sm

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444