Ingredience 4 kotlety nebo 4 plátky libovější krkovičky 250 g syrového bílého zelí 4 mrkve 1 jablko 2 cibule 750 g brambor typu A nebo B cca 200 ml jablečného moštu 2 vrchovaté lžičky kari koření 1/2 lžičky mletého pepře sůl olej |
Příprava Nejprve si připravíme zeleninu a brambory. Cibuli nakrájíme na kolečka, zelí nakrájíme na širší nudličky, mrkev na jemná kolečka, jablko postrouháme, brambory nakrájíme na plátky. Maso osolíme a opepříme a prudce opečeme na oleji. Vyjmeme a uchováme v teple. Na zbylém oleji opečeme cibuli, přimícháme kari koření, nakonec zalejeme menší částí jablečného moštu. Tuto směs promícháme se směsí zelí, mrkve a jablka a vše pak dáme jako první vrstvu do pekáče, jehož dno jsme potřeli olejem. Na zeleninu naskládáme bramborové plátky, osolíme, nahoru dáme plátky masa a vše zalijeme zbytkem moštu. Přikryté pečeme v troubě při 170° asi 90 minut. |
Zapečené vepřové se zelím na kari koření
Jedno z jídel, které se svou chutí i ingrediencemi dobře hodí právě pro zimní měsíce. V zimě i z domácích zdrojů snadno dostupné druhy zeleniny příjemně ozvláštní indické kari koření.