Žaluzie, nebo rolety?

Jakákoliv sluneční clona umístěná venku před okenním otvorem má 2–3krát lepší účinnost než stínění namontované v interiéru. Proti horku pomůže jedině venkovní stínění. To zabrání prostupu tepla ze slunečních paprsků k samotnému okennímu sklu. Jakmile se totiž rozehřeje okenní tabule, vnitřní látkové stínění vám před horkem nepomůže.

Už při úvahách o pořízení stínicí techniky k domu či bytu bychom měli vědět, co od stínění očekáváme. Potřebujeme jen stínit nebo i ochránit soukromí, zvýšit bezpečnost, zabránit přehřívání místností nebo ušetřit za topení?

„Určitě bychom také neměli zapomenout, že s instalací venkovních rolet nebo žaluzií je nejlepší počítat už přímo v projektu novostavby či během rekonstrukce. Mnoho kutilů si také myslí, že stínicí techniku si namontují sami nebo se sousedem. Nekvalitně provedená montáž ovšem může nejen poškodit výrobek, ale také se neblaze podepsat na vzhledu fasády,“ varuje David Žabčík, obchodní ředitel tradičního českého výrobce stínění značky Climax. S instalací venkovních žaluzií i rolet bychom se proto měli obrátit na specializovanou firmu v oboru stínicí techniky.
 

 

Vyzrajte na vedro

Venkovní žaluzie jsou jednoznačně nejpoužívanějším exteriérovým stíněním v Česku. Naklopením lamel si místnost zastíníme před slunečními paprsky, a přitom můžeme mít otevřená okna a pouštět dovnitř čerstvý vzduch. Výhodou žaluzií je, že nás úplně „neodříznou“ od okolí. Když ale potřebujeme soukromí, ochrání nás před nechtěnými pohledy zvenčí. Climax si pro letošní sezónu připravil novou venkovní žaluzii s minimálním nábalem, který nebrání výhledu z okna, a s velkým úhlem naklopení lamel. 
 

Nejefektivnější stínění

Venkovní rolety můžeme využít nejen jako ochranu proti slunci, ale i jako zábranu před únikem tepla skrz okno. V létě zabraňují přehřívání interiéru, v zimě naopak fungují jako tepelná izolace. Venkovní rolety také snižují hlučnost a prašnost. Jsou skvělou ochranou před povětrnostními vlivy, která chrání všechny typy oken proti rozmarům počasí. Ostatně představují i nesnadnou překážku pro zloděje a dobrou ochranu proti vloupání. Pokud si chcete pořídit venkovní rolety například na chalupu, doporučujeme uzamykatelné rolety, které ochranu objektu ještě zvyšují. 
 

V poslední době se stále více setkáváme s tím, že se na jednom domě kombinují venkovní rolety s venkovními žaluziemi – rolety se používají většinou v pokojích, kde se spí a odpočívá, venkovní žaluzie v pokojích, kde probíhá denní běžný ruch.

Zajímavé spojení dvou odlišných produktů v jeden promyšlený systém představují sítě proti hmyzu integrované v boxu venkovních rolet nebo žaluzií. Síť proti hmyzu se ovládá mechanicky, a to zcela nezávisle na roletě nebo žaluzii. 
Tradiční česká společnost Climax vyrábí všechny výrobky na míru a nabízí nejširší sortiment stínicích systémů. Žaluzie, rolety, markýzy, pergoly nebo třeba sítě proti hmyzu zakoupíte na 85 prodejních místech v celé republice. 
24.04.2017 | PR
  • CLIMAX

    Největší český výrobce žaluzií, rolet, markýz a sítí proti hmyzu. Vyvíjí, vyrábí a dodává široký sortiment venkovní a vnitřní stínicí techniky. Disponuje rozsáhlou sítí značkových prodejen, regionálních zástupců a smluvních partnerů, prostřednictvím kterých jsou výrobky instalovány v objektech konečných uživatelů, včetně přesného zaměření, montáže, i následného servisu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444