Zájem o bezklíčové a bezdotykové otevírání dveří v zaměstnání výrazně vzrostl z důvodu koronaviru

Jedním z důsledků koronavirové pandemie je daleko větší zájem Čechů o způsob, jak ve svém zaměstnání otevírají dveře. Zatímco ještě v loňském roce považovalo použití karet a čipů za nejlepší způsob otevírání dveří v práci 49 % Čechů, letošní letní průzkum agentury IPSOS zjistil nárůst zájmu o otevírání dveří kartou nebo čipem na 67 % dotazovaných.

Z průzkumu provedeného pro společnost ASSA ABLOY dále vyplývá, že meziročně poklesla oblíbenost otevírání dveří v práci klíčem z 25 % na 19 %. Česi současně v práci nechtějí odemykat dveře zadáváním PIN kódu na klávesnici (pokles z 10 % na 4 %) ani sejmutím otisku prstu (pokles z 16 % na 10 %).

Rostoucí popularita moderních bezklíčových způsobů otevírání dveří velmi pravděpodobně souvisí s letošní pandemií koronaviru a obavami o zdraví mezi lidmi, kteří nemohou dlouhodobě pracovat z domu, ale musejí docházet do kanceláří.
 
„Bezklíčový přístup je vzhledem k aktuální hygienické situaci velmi zajímavý. Lidé, kteří již kartou, čipem nebo dokonce mobilem odemykají vědí, že jde o velmi rychlý a pohodlný způsob otevírání dveří,“ říká Martin Mundl, expert společnosti ASSA ABLOY Opening Solutions CZ, a dodává: „Pro zvýšení hygieny nabízíme také kliky ABLOY ACTIVE, které díky povrchu s obsahem stříbra ničí na svém povrchu bakterie.“
 
Průzkum agentury IPSOS dále ukázal, že lidé, kteří v práci již používají pro otevírání dveří karty nebo čipy, považují tyto způsoby odemykání za zdaleka nejlepší a nechtěli by se již ke klíčům vracet. Oproti tomu jen 28 % lidí, kteří dnes používají v práci klíče, je považují ze nejlepší způsob odemykání. Současní uživatelé klíčů by raději odemykali s použitím čipu (36 %) a téměř stejný zájem jako o klíče mají také o přístupové karty (26 %).

Komfortní otevírání se systémem Incedo

Pro bezpečné a komfortní otevírání dveří v kancelářských budovách i dalších komerčních objektech vyvinula společnost ASSA ABLOY řešení Incedo tvořené moderním ekosystémem hardwaru a softwaru. V systému Incedo lze dveře otevírat bezklíčově kartou, čipem nebo mobilem.

Kromě samotného ovládání dveří zahrnuje i možnost kontroly a řízení přístupu v rámci celé budovy v reálném čase. Inteligentní ovládací software zahrnuje řešení vhodná pro různé obory podnikání (kanceláře, hotely, zdravotnictví a mnoho dalších), stejně jako možnost napojení na další podnikové systémy.



„Incedo je vysoce univerzální řešení bezklíčového přístupu, se snadnou instalací i správou prostřednictvím inteligentního softwaru. Mezi jeho největší výhody patří především optimalizace pro použití v různých sektorech a prostorách všech velikostí, stejně jako možnosti integrace se stávajícími podnikovými systémy,“ dodává Kamil Štětina ze společnosti ADI Global, výhradního dodavatele systému Incedo.
 
Průzkum zpracovala agentura IPSOS pro společnost ASSA ABLOY v červenci 2020 na vzorku 550 lidí pracujících v českých kancelářích. 
02.10.2020 | PR
  • Yale

    Firma Yale vyrábí klíče, zámky a bezpečnostní systémy a dodává je milionům lidí do více než 125 zemí celého světa. Jako jedna z nejstarších mezinárodních značek patří Yale mezi nejznámější a nejrespektovanější jména mezi výrobci zámků. V její historii najdete zásadní novace pro celý průmysl. Představuje kvalitu, design, spolehlivost, důvěru a co je nejdůležitější – bezpečnost. Cílem společnosti Yale je dát zákazníkům pocit bezpečí, aby si mohli plně užívat života bez starostí a mít volnost výběru.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444