Zábradlí v barvách a čtvercích

Nové možnosti barevných a tvarových kombinací zábradlí dieda

V současné době je již na českém trhu k dispozici kvalitní nabídka běžného, kulatého nerezového zábradlí. Sortiment evropského výrobce dieda, jakožto původce zábradlí – stavebnice, nabízí nejvíce kreativity a tento trend potvrzuje nabídkou dalších modelů zábradlí. Při stavbě domu a především při jeho dokončení, se každý majitel snaží o individuální řešení, které by nejlépe splňovalo jeho představy o estetice bydlení.

Novinkou v sortimentu zábradlí dieda jsou zábradlí s čtvercovým průřezem sloupku i madel. Rozšiřuje se tak významně nabídka tvarových i materiálových řešení a kombinací. Je tak možné i za pomoci zábradlí - stavebnice snadno dosáhnout řešení, které uspokojí i nejnáročnější stavebníky.

Systém německého výrobce dieda nabízí ucelenou řadu sloupků ve čtvercovém provedení pod názvem KVADRAT. Tato řada nabízí sloupky čtvercového průřezu v provedení ocel s povrchem vypalovaného práškového laku, nerez A2 a A4 a provedení v dekorativním a žárovém zinku. Sloupky s práškovaným povrchem pak představují možnost různých barevných variant, dle barevného záměru architekta nebo stavitele.

Druhou variantou je řada KVADRAT Natur, která nabízí velice atraktivní a moderní zinkované sloupky s povrchem utaženým chromátováním a opět s čtvercovým průřezem. Samozřejmostí je kompletní příslušenství k oběma řadám, které umožňuje flexibilní řešení zábradlí pro různé typy schodišť v interiéru i exteriéru.

Další možností, kterou je možné zvolit ze sortimentu zábradlí dieda, je zábradlí se sloupky vyrobenými z plochých stojin, které nabízí velice atraktivní estetickou variantu k sloupkům kulatým a hranatým.

Při volbě vhodného typu zábradlí je základním kriteriem jeho budoucí umístění. Pro využití v interiéru jsou vhodné sloupky s povrchem v zinkochromátové úpravě nebo s povrchem opatřeným práškovou barvou, které společně s řadou KVADRAT Natur nabízejí širokou škálu barevných variant.

Pro exteriérové použití zábradlí na schodiště nebo zábradlí na terasy a balkony je vhodné celonerezové provedení zábradlí, nebo povrch opatřený žárovým zinkováním a práškovou barvou. Při výrobní kvalitě zábradlí dieda je pak zajištěna dlouhodobá životnost zábradlí.

Jak již bylo uvedeno, nové typy zábradlí - stavebnice nabízí širokou barevnou škálu. Je to další módní trend, který umožňuje dosažení zamýšleného designového řešení interiéru.

Výrobce dieda používá pro všechny dodávané tvarové varianty sloupků kvalitní práškové barvy rakouského výrobce Tyger Drylac se strukturou označovanou Fine Texture. Jak je zřejmé z fotografie, jedná se o esteticky velmi atraktivní povrch. Barvy sloupků lze volit jak v odstínech šedé tak v široké škále různých barevných provedení dle barevné škály Tiger Drylac. Pro použití v exteriéru jsou pak také zajímavé barvy metalické.U konkrétní stavby lze do interiéru i exteriéru volit jak stejné, tak různé barevné provedení a sladit tak zábradlí do jednotného designového celku.
31.03.2011 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444