Zabezpečte svoji domácnost před nechtěnou návštěvou

Začíná sezóna víkendů na chalupě či výletech, a váš nehlídaný a nechráněný dům či byt je pro zloděje jako výhra v loterii. Pokud nechcete po nedělním návratu domů zjistit, že jste měli nezvané hosty, měli byste pro zabezpečení svého domova něco udělat.

Mechanické zabezpečení domácnosti

Zabezpečovací prvky se v podstatě dělí na dvě hlavní skupiny, a to mechanické a elektronické, pod kterými si nejčastěji představíte bezpečnostní kamery a alarmy. Mechanické zabezpečení je pro mnoho lidí samozřejmost. Patří do něj především kvalitní bezpečnostní dveře a zámky. Oboje si navíc můžete vybrat v několika bezpečnostních třídách. Když už ale chcete do těchto prvků investovat, pořiďte si vždy to nejlepší. Bezpečnostní dveře ani zámek by neměli být v nižší než třetí bezpečnostní třídě. Na všechny ostatní totiž stačí zkušený zloděj a šroubovák. Dalšími mechanickými prvky jsou potom různé mříže či fólie v oknech. I ty jsou však po nějaké době překonatelné.


Elektronické zabezpečení domácnosti

V současné době již tedy nestačí pouze mechanické zabezpečení. To by mělo případným zlodějům především ztížit vniknutí, ovšem elektronické zabezpečení vás má před cizími osobami v domě varovat. Bezpečnostní experti proto radí kombinaci více prvků. Pro zabezpečení domácnosti jsou ideální různé bezdrátové alarmy, které se aktivují v případě vniknutí do prostoru a automaticky vyšlou signál příslušným orgánům. Ještě větší pocit bezpečí vám dodají kamerové systémy. U rodinných domů je ale zase tolik nenajdete, hodí se spíše do různých komerčních prostor, jako jsou například obchody, firmy či průmyslové haly.


Další možnosti zabezpečení objektů a více informací najdete na www.next.cz.
23.04.2018 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444