Za dveřmi je Pragointerier

Na deseti tisících čtverečních metrech výstavních ploch bude zanedlouho devět pavilónů Výstaviště v Praze - Holešovicích hostit čtyři stovky firem, které představí své produkty a služby v rámci 11. ročníku veletrhu Pragointerier - New Design.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Tuto mimořádně rozsáhlou nabídku nábytku, bytového textilu, podlahovin, svítidel a doplňků, ale také služeb z oblasti bydlení připravuje Incheba Praha na 19. - 22. února 2004. Ve spolupráci se společností M.I.P. Group se v rámci veletrhu bude také letos konat specializovaná výstava Bydlení, která se během svých devíti dosavadních ročníků stala vyhledávanou prezentací nových projektů bydlení zejména v Praze a okolí. Budou zde prezentovány nově stavěné i rekonstruované byty a rodinné domy, projekty domů na klíč, pozemky, typové projekty, projekční a architektonické služby. Součástí Bydlení 2004 budou tradičně rovněž služby spojené s pořízením bydlení, jako jsou bankovní a hypoteční služby a stavební spoření. K firmám, které se této prezentace zúčastní, patří například Finep&Partners nebo Skanska CZ.
Letošní ročník Pragointerieru se těší mimořádnému zájmu zahraničních vystavovatelů. Přihlášeno je osm slovenských společností, mezi něž patří např. firma NABAZ, společnost Objekta, v jejíž nabídce je přes 700 typů židlí, nebo společnost BETA Trenčín, která přichází na Pragointerier s expozicí sedacího nábytku. Hlásí se však i vystavovatelé z mnohem vzdálenějších zemí. Sekci Svítidel např. obohatí prezentace Asian Channel Group z Hong Kongu, Salon New Design navštíví firma Aj Edge Design z Číny. Mezi exponáty stylového nábytku najdete bytové doplňky z Indie firmy Dome Design. Z Rakouska přijede společnost GO-IN, jejíž expozici najdete v samostatné sekci Interiéry hotelů a restaurací, nebo společnost Reger & Rieger z Vídně, která osvěží svým sortimentem sekci Bytového textilu. K vidění budou i expozice dalších zahraničních firem - z Itálie, Maďarska, Německa aj.
Střední hala Průmyslového paláce bude dějištěm Salonu New Design. Z novinek zde návštěvníci uvidí například televizní přijímač vestavěný do zrcadlových ploch v rámci expozice High - End Audio Studio či originální design Juraje Pelcla u stánku JSJ Šesták. V této speciální části výstavy si návštěvníci mohou prohlédnout nábytek Etone společnosti Lovesta nebo stánek společnosti Hotový interiér.
Kdo má rád moderní styl bydlení, jistě ocení, že celé levé křídlo Průmyslového paláce zabere sekce Moderní nábytek s výběrem čalouněného nábytku například společností Nábytek Böhm, Ason nebo Jech. Chybět tu nebude chybět ani kancelářský nábytek, např. v expozici firmy Schaerf Rovi. Patrové postele budou k vidění na stánku - výroba nábytku. Majitelé malých bytů jistě uvítají nabídku vestavěných skříní mimo jiné na stáncích společností Woodface či Sten.
Zájemcům o nabídku stylového nábytku je vyhrazeno pravé křídlo paláce, kde budou umístěny například expozice Prionord či Triant. Firma Mirland zde vystaví repliky historického nábytku, Detail zase nábytek rattanový. Novinkou jsou mobilní krby Schuster Design.
Veletrh Pragointerier - New Design obsadí i Křižíkovy pavilóny. V jednom z nich najdete např.sekci Kuchyně a jídelny, kde můžete vybírat z velkého množství kuchyňských linek, jídelen a sedacích koutů, například z nabídky firmy Kolář či společnosti Iktus. Samostatný pavilón věnovala Incheba Praha také sekci Interiéry hotelů a restaurací. Pořadatel tak vytvořil příležitost pro výrobce a dodavatele restauračního nábytku, hotelových pokojů, ale i textilu nebo zařízení gastronomických provozů, kteří zde mohou případně uzavřít kontrakty s provozovateli hotelů a restaurací.
Mnoho koupěchtivých návštěvníků nalákají jistě již tradičně poskytované veletržní slevy. Příjemným zpestřením návštěvy veletrhu budou soutěže dekoratérů a aranžérů. V rámci soutěže Květina v interiéru předvedou svou zručnost a kreativitu nejlepší floristé České republiky. K sekci bytového textilu patří již tradičně soutěž Lůžko v interiéru. Oblíbené Hrnčířské trhy budou místem přehlídky práce více než sta hrnčířských dílen z celé České republiky. Program veletrhu obohatí také atraktivní výstava Martina Patřičného Dřevo krásných stromů, která zajímavým způsobem představuje šestnáct našich nejznámějších stromů.
01.02.2004 | tz
  • INCHEBA PRAHA spol. s r.o.

    Incheba Praha pořádá výstavy a veletrhy od roku 1992. Veletržní činnost mateřské společnosti Incheba na území České a Slovenské republiky se však datuje již od 60. let.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444