Z bytu se dvěma terasami mají blízko do města i přírody

Čtyřčlenná rodina si splnila sen a pořídila si byt v klidné zástavbě čtvrti na okraji Prahy. Majitelé toužili po hezkém místě, které bude v blízkosti přírody a jehož součástí bude terasa, kde by mohli pracovat i relaxovat. Díky tomu, že od začátku výstavby spolupracovali s architektem, byt splňuje všechna jejich přání – je jednoduše členěný, plný denního světla a vybavený moderním venkovním stíněním.

Velkoměsto i příroda na dosah

Majitelka se tady narodila, takže lokalita byla jasnou volbou. Zahrnuje krásnou přírodu – nedaleko je Kunraticko-michelský les, golfové hřiště, biotop Lhotka nebo cyklostezka, po které rodina dojede dokonce až na svou chatu. V blízkosti nechybí základní škola ani vlaková zastávka, z níž se dá dostat rychle a pohodlně do centra Prahy.
 


Ve vilové zástavbě vstupujeme do architektonicky citlivě řešené bytové novostavby, která mezi ostatní prvorepublikové vily nerušeně zapadá. Majitelé byt koupili už ve fázi výstavby. Společně s architektem Alešem Holmanem tak mohli vyladit požadavky na svůj nový domov k dokonalosti. „Alešovi jsme řekli naše základní požadavky – dřevěné podlahy a dřevěný nábytek, podlahové vytápění, hodně úložných prostorů, vestavné reproduktory a krb – a on vše perfektně vymyslel a zařídil,“ říkají majitelé.


Soukromí pro celou rodinu

„Při návrhu jsem se snažil najít co nejjednodušší a logické rozdělení do kříže. Na východní straně bytu se nachází ložnice, pracovna a koupelna manželů, na západní dva dětské pokoje a koupelna dětí. Středem je dlouhá chodba, která tvoří komunikační propojku,“ říká architekt Aleš Holman. Oba světy tak mají dostatek svého soukromí a zároveň se mohou kdykoli potkat v prostorném a útulném obývacím pokoji.


Větrací světlíky z obou koupelen odvádí vlhkost a z chodby se díky nim stalo světlé místo, přes které od vchodu do bytu dohlédnete až na konec obývacího pokoje. Celý byt je vytápěný podlahovým vytápěním, které je možné regulovat i na dálku přes mobilní telefon. Vytápění mají také pod prahy oken, aby se v zimě nerosila, což si majitelé velmi pochvalují. V chladných měsících si mohou přitopit krbem, který je umístěný v obývacím pokoji.

Pohoda ve stínu markýzy

V rané fázi stavby bylo do projektu zahrnuty předokenní žaluzie, jejichž podomítkové schránky neruší vzhled domu. „Venkovní stínění nám doporučil také Aleš, abychom se doma cítili co nejlépe, protože nejsme příznivci klimatizace. Letní horka nás díky kombinaci správného větrání a venkovních žaluzií moc netrápí a markýzy vytváří na terasách příjemný stín a dávají útulný pocit střechy nad hlavou,“ pochvalují si majitelé.
 


Dominantou bytu jsou dvě prostorné terasy s výhledem do okolí, přičemž každou z nich zastřešuje kazetová markýza od českého výrobce stínění Climax. „Markýzy ochrání vás i nábytek na terase před sluncem i lehkým deštěm, a navíc se stanou elegantním prvkem vašeho domu či bytu. Praktický hliníkový box chrání látku markýzy před vlhkem i plísněními,“ informuje Filip Šimara, obchodní ředitel největšího českého výrobce stínění Climax. Východní terasu využívají k práci z domova a dopolednímu cvičení, západní pak ke grilování či večernímu posezení.

Chytré venkovní stínění

Podobně jako markýzy ochraňují terasu, tak všech 16 velkoformátových oken chrání předokenní žaluzie Z-90 Noval opatřené větrným čidlem. „V případě silného větru vyšle větrné čidlo signál k pohonu a žaluzie se automaticky vytáhnou. Venkovní žaluzie využijete ve dne i v noci, chrání vaše soukromí a vytváří příjemné prostředí pro rodiny. Navíc vám ročně ušetří až několik tisíc korun za provozní náklady nezdravé klimatizace,“ doplňuje Filip Šimara.



Kvalitní stínění české výroby si do svého domu nebo bytu můžete pořídit i vy. Společnost Climax dodá stínění na míru každému oknu, na které poskytuje prodlouženou záruku 4 roky. V případě, že potřebujete s výběrem poradit, navštivte některou z prodejen, které se nachází po celé ČR, nebo využijte online konzultace. Stínění si také můžete osobně prohlédnout v některém ze showroomů.
 
27.05.2021 | PR
  • CLIMAX

    Největší český výrobce žaluzií, rolet, markýz a sítí proti hmyzu. Vyvíjí, vyrábí a dodává široký sortiment venkovní a vnitřní stínicí techniky. Disponuje rozsáhlou sítí značkových prodejen, regionálních zástupců a smluvních partnerů, prostřednictvím kterých jsou výrobky instalovány v objektech konečných uživatelů, včetně přesného zaměření, montáže, i následného servisu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444