Vyznejte se v automatických pračkách

Plánujete si pořídit novou pračku? Pak byste měli zohlednit celou řadu okolností. Jednotlivé typy se od sebe liší a rozhodně není na škodu si zmapovat nabídku. K lepší orientaci by měl posloužit následující článek, kde najdete jednotlivé druhy praček a také obecná doporučení pro případný nákup.

Trh lze zmapovat pomocí konkrétní společnosti. Ideální bude zaměřit se na prověřenou stálici, kterou představují pračky Whirlpool. V jejich sortimentu se nachází pračky s předním plněním. 

Dále pak parní pračky, pračky se sušičkou, profesionální pračky a v neposlední řadě také takové, které disponují Značkou kvality dTest. Zvolit si lze rovněž pračku „podle rozměrů“, která se přizpůsobí parametrům té či oné místnosti, kde spotřebitel pere.

A jak se tedy správně rozhodnout? 

U jednotlivých spotřebičů se v první řadě zamyslete, kolik prádla budete prát a jak často. Kapacita se logicky odvíjí od velkosti domácnosti. Zásadní argument je také úspornost. Nejvíce se v tomto smyslu vyplatí takové pračky, které jsou označeny jako A+, A++ nebo A+++.

Předpokládejme, že budete mít pračku v koupelně. Pak právě prostory této místnosti dobře zvažte. Například do koupelen menších je vhodná varianta SLIM s hloubkou do padesáti centimetrů.
 
Nachází se ve vaší rodině alergik? Pak by nebylo špatné zvážit takový model, jenž vlastní sušičku. Zároveň se hodí do rodin s domácími zvířaty a samozřejmě šetří prostor. Pokud sušičku již máte, doporučuje se pračka s vyšším počtem otáček. 
 
Se sušičkou, ale i dalšími funkcemi, je to ovšem dvojsečné. Ne všechny jsou totiž nutné, na což by se mělo nepochybně myslet již před finálním výběrem. 
 
Při zvážení všech těchto okolností bude mnohem snadnější zvolit, jestli se nakonec rozhodnete pro pračky s předním plněním nebo pro pračku parní. Lépe se zorientujete v množině produktů a vaše volba bude bezesporu správná. 
18.06.2020 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444