Vyžeňte ze sítí hmyz i prach

Sítě proti hmyzu najdou své využití téměř celoročně, nejvíce však v letních měsících, kdy nejčastěji větráme. Jsou praktickou ochranou před dotěrným hmyzem, a dokonce i pylem. Aby nám správně sloužily po celý rok, je potřeba se o ně také starat a věnovat jim pravidelnou péči.

Sítě, stejně jako okna, se doporučuje alespoň jednou ročně zbavit usazeného prachu, pylu a nečistot. S radami od českého výrobce stínicí techniky CLIMAX to půjde snadno.
 

Údržba pevných sítí

Před očištěním výrobek z okna demontujeme. Nejdříve pomocí vysavače nastaveného na nejmenší výkon síť nasucho vysajeme. Dalším možným způsobem, jak znečištěnou síťovinu zbavit prachu, je otřít ji měkkým kartáčkem, například takovým, který se používá na šaty. Rám se sítí potom přemístíme do vany anebo ven na zahradu.
 
Nejprve síť vysajeme pomocí ručního vysavače. Pak pomocí sprchy nebo zahradní hadice osprchujeme rám i síť.
Na čištění rámu použijeme měkkou textilní tkaninu nebo houbu. Síťovinu můžeme jemně vykartáčovat. Na umytí nám postačí mýdlový roztok bez chemických přísad a teplá voda do 40 stupňů. Úplně se vyhneme chemickým prostředkům, jako jsou ředidla, rozpouštědla či jiné abrazivní prostředky v podobě čisticích písků a past. „Určitě nedoporučujeme použít ostré ani drsné nástroje, které by mohly zničit jak rám, tak síťovinu. Při čištění dbáme na opatrné zacházení, aby nedošlo k promáčknutí, vytržení síťoviny z drážky rámu nebo protrhnutí či jinému poškození,“ radí Filip Šimara, obchodní ředitel společnosti CLIMAX. Nakonec vše zlehka osprchujeme a celý postup opakujeme i z druhé strany. Vyčištěnou síť necháme na vzduchu doschnout.
 

Úklid plisé sítí

Posuvné, rolovací a plisé sítě při čištění nedemontujeme. S vysavačem nastaveným na nejmenší sací výkon je zbavíme prachu a usazených nečistot. Rám sítě umyjeme měkkou textilní tkaninou nebo houbičkou namočenou do teplého mýdlového roztoku. Stejně tak vyčistíme i vysátou síťovinu. Poté celý výrobek suchou měkkou tkaninou opatrně vysušíme a opět necháme doschnout.
 
 

Kontrola upevnění

„Každému kromě zmíněné údržby doporučujeme, aby si každý rok také zkontroloval stav upínacích komponentů. V případě zjištění jakýchkoliv závad však neprovádějte opravu sami, abyste nepřišli o záruku, ale raději kontaktujte zkušené odborníky,“ dodává Filip Šimara.
31.07.2018 | PR
  • CLIMAX

    Největší český výrobce žaluzií, rolet, markýz a sítí proti hmyzu. Vyvíjí, vyrábí a dodává široký sortiment venkovní a vnitřní stínicí techniky. Disponuje rozsáhlou sítí značkových prodejen, regionálních zástupců a smluvních partnerů, prostřednictvím kterých jsou výrobky instalovány v objektech konečných uživatelů, včetně přesného zaměření, montáže, i následného servisu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444