Vyvracíme mýty aneb je tvrdá postel opravdu dobrá pro záda?

Tvrdá postel určitě není tak dobrá, jak se o ní traduje. Doporučuje se jen pro velmi malou skupinu lidí, protože se neumí dostatečně přizpůsobit tělu a poskytnout mu podporu páteře. Naopak vás z tvrdé matrace mohou záda bolet.

Nelze říci obecně, jaká matrace by pro vás byla nejideálnější. Určitě je dobré se dostavit osobně do spánkového studia, kde se spolu s odborníky zaměříte na to, jak je páteř podporovaná v jednotlivých postelích a modelech, které jsou na trhu. Když má někdo vyšší hmotnost, je zapotřebí zajistit robustnější systém postele. Štíhlejší lidé naopak nemusí mít tak hluboký systém a postel zvládne to samé. Nejklíčovější je, jaým způsobem spíte - na břiše, na boku, či na zádech? Podle toho lze najít to správné řešení. Postel se musí přizpůsobit křivkám, aby byla páteř dokonale podpořena.

Jak správně vybrat ideální postel? Nesoustřeďte se jen na vzhled

Pojďme se podívat na to, jak by měl výběr postele probíhat. Spousta lidí vybírá hlavně podle designu, to ale není dobrá cesta. Je třeba si uvědomit, že třetinu života strávíte v posteli, proto investujte dostatek času do výběru postele. Jak postupovat?


1. Lehněte si na postel tak, jak rádi usínáte.
Pokud například spíte na boku, tak to udělejte. Potom nechte nejlépe specialistu zhodnotit, jaké je položení vaší páteře. Měkčí postel/matrace bude lépe kopírovat vaši oblíbenou polohu. Pokud vyberete příliš tvrdou postel, bok vyjede nahoru a páteř se lehce ohne do tvaru U. Když je tvrdost správná, matrace pustí boky dolů a tím pádem páteř zůstane v rovině. To samé platí i v oblasti ramen, které se mají zanořit do matrace. Polštář by měl podpírat jen hlavu a krk.  
 
2. Uvědomte si, jak se cítíte.
Subjektivně zhodnoťte, zda je postel dostatečně pohodlná a splňuje vaše požadavky. Nechte za sebe mluvit své tělo, zavřete oči a soustřeďte se sami na sebe.  
 
3. Otestujte více postelí 
Nedá se určit, jestli hned napoprvé trefíte ideální postel. Pravděpodobně ne, proto doporučujeme jich vyzkoušet několik. Klienti často otestují tak 4 až 5 postelí, než si uvědomí, která z nich je správná. V první řadě je důležitá ideální míra podpory, poté dolaďujeme jemné nuance. 
 


Při výběru postele se také dívejte na kvalitu, zjistěte si složení produktu. Zaměřte se na přírodní materiály: koňské žíně, vlnu - (pomáhá odvádět vlhko), bavlnu, kapsičkové pružiny (postarají se o komfort) a mnoho dalších. 
 
Pokud zrovna vybíráte postel, zkuste navštívit prodejnu společnosti Dreambeds. Značky, které společnost prodává, nabízí nejen komfort, ale i nadčasový a elegantní design. Vybrat si můžete z 300 druhů látek a 70 typů čel. Více informací naleznete na www.dreambeds.cz.
26.01.2022 | PR
  • Dreambeds: Spánek, o kterém jste vždy snili

    Místo vyplněné pohodlím, luxusem a elegancí. Místo koncipované tak, aby vám pomohlo vyřešit všechny vaše potřeby spojené s odpočinkem. Nový obchod Dreambeds, který vymyslel český spánkový specialista Karel Vágner, vám nabízí dosud nepoznaný rozměr kvalitního spánku.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444