Vytápění konvektory MINIB - úsporný provoz, příjemný design

Trendem v oblasti moderního vytápěni se zaměřeni na úspory energie a špičkový vzhled interiéru spolu s bezpečným a efektivním vytápěním splňuji otopná tělesa - konvektory.

Společnost MINIB se jako jeden z největších českých certifikovaných výrobců konvektorů dlouhodobě řadí k významným evropským producentům. Tato ryze česká společnost vyrábí své produkty z vysokojakostního materiálu s dlouholetou životností.  Technologie a zařízení vyvinuté na míru umožňují dokonalou optimalizaci všech druhů výrobků a flexibilitu výroby.
 
Kompletní sortiment testuje společnost v akreditované nezávislé zkušební komoře a garantuje tudíž topné a chladící výkony. MINIB je držitelem certifikátu ISO 9001, mnoha užitných vzorů a patentů. Za své výrobky obdržel řadu tuzemských i zahraničních ocenění. 

Co je konvektor?

Konvektor je účinné, moderní, úsporné a estetické otopné těleso tvořené nerezovým žlabem vybaveným výměníkem tepla, popř. ventilátorem.  Estetickou hodnotu konvektoru dotváří, hliníková, dřevěná nebo nerezová mříž, která je jedinou viditelnou částí tělesa. Proto je konvektor z estetických důvodů vhodný do prostor, ve kterých by radiátor nepůsobil dobře.

Jak funguje?

Konvektor funguje na principu konvekce. Chladný vzduch nasávaný z místnosti proudí přes teplý výměník a ohřátý vzduch proudí do prostoru místnosti. Teplo uvolňované z celé délky konvektoru vytváří tepelnou clonu, která odděluje prostor interiéru od chladné okenní plochy. Opačný princip platí i pro dochlazování.
Proč právě konvektor?

Významných výhod tohoto typu otopných těles je několik:

  • Úspora energie
  • Velká dynamika vytápění a dochlazování
  • Nízký objem vody
  • Díky nízké potřebě vody tělesa okamžitě reagují na vytápění či dochlazování interiérů
  • Schopnost uspokojit i individuální atypické požadavky zákazníků a zhotovit konvektory přesně podle přáni, například obloukové nebo úhlové tvary s rozličnými spoji
  • Uživatelský komfort
  • Bezpečnost a spolehlivost

Produktová řada MINIB obsahuje nejrůznější druhy konvektorů. Kromě podlahových dodává tento výrobce také konvektory samostojné a nástěnné. Do mokrého prostředí (bazény, koupelny ) jsou v nabídce otopné lavice s žulovou nebo dřevěnou krycí deskou.

Unikátní specifickou řadou jsou nástěnné DESIGNOVÉ konvektory,  které využívají  nejen principu konvekce,  ale i sálání. Tato otopná tělesa jsou nejen významným designovým doplňkem bytů a representativních prostor, ale splňují i požadavky na velkou dynamiku vytápění.

Princip konstrukce designových konvektorů vyvinutých společnosti MINIB  je v tomto oboru ojedinělý a nebyl doposud žádným jiných výrobcem aplikován. S úspěchem byl zaregistrován jako průmyslový vzor.

Pokud jde o materiál čelní (sálavé) desky, závisí plně na požadavcích zákazníka, kterému firma MINIB dokáže vyrobit řešení na míru.  Zákazník si může vybrat mezi různými druhy kamenných materiálů,  skel a hliníkových kompozit. Povrchy mohou být upraveny podle speciálního přání, tak aby harmonicky splynuly s interiérem.
23.04.2013 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444