Vytápění a ohřev vody je pro ně hračka - produkty Protherm

Společnost Protherm působí na českém trhu více jak 25 let. Nabízí široký sortiment produktů - kondenzační kotle, elektrokotle, tepelná čerpadla, průtokové ohřívače vody či zásobníky teplé vody. Veškeré produkty jsou vysoce šetrné a úsporné a jejich instalaci vám zajistí autorizované firmy.

Kondenzační kotle


Protherm nabízí 6 různých modelů kondenzačních kotlů. Modely Panther Condens například disponují velmi vysokou účinností (až 109,5 %), využívají osvědčenou technologii nerezové spalovací komory a řadí se tak ke špičce na evropském trhu. Při jejich výrobě byl kladen důraz na šetrnost a intuitivní obsluhu. Kotle nabízí široký výkonový rozsah (3,9 až 48 kW), velmi tichý provoz (hlučnost od 37,6 dB) a moderní design, který zapadne do každého interiéru.


Modelová řada Gepard Condens zase nabízí jednoduché a chytré řešení pro základní kondenzační systém vytápění. Kotel Gepard Condens využívá nový slitinový výměník, který poskytuje skvělý poměr vysoké tepelné vodivosti, životnosti a ceny. Kotle jsou nabízeny ve výkonech 4,3 až 26,5 kW, disponují velmi nízkou hlučností, vysokou účinností, plynulou modulací výkonu a nízkými emisemi (třída 5 NOx).

Elektrokotle


Závěsné elektrokotle RAY KE nabízí možnost moderního vytápění bytů a rodinných domů. Kotle jsou jednoduché na ovládání a mají tichý provoz. Dále disponují plynulou modulací výkonu, aby byla zajištěna vysoká efektivita provozu topného systému. Nový kotel je možné instalovat na stávající topný systém nebo na zcela nový systém a může být použit jak pro topení, tak pro přípravu teplé vody v externím zásobníku. Elektrokotle RAY KE používají komunikační rozhraní eBus a jsou vybaveny základní ekvitermní regulací po připojení venkovního čidla.


Zásobníky teplé vody


Protherm nabízí zásobníky teplé vody v objemech 58 až 200 litrů, které vystačí i pro velmi náročné spotřebitele. Optimálně zvolená velikost zásobníku navíc sníží tepelné ztráty a zajistí rychlé opětovné nahřátí vody. Zásobníky mají kvalitní smaltovaný vnitřní povrch a protikorozní ochranu zajišťuje hořčíková anoda. Zdrojem tepla pro zásobníky Protherm jsou závěsné kotle. PROTHERM B 60 Z je například zásobník teplé vody určený pro zapojení do sestavy s kotli Panther, Panther Condens či RAY KE. Zásobník je možné zavěsit vlevo i vpravo od kotle a pomocí propojovacích souprav lze kotel se zásobníkem spojit do elegantního celku.


Tepelná čerpadla vzduch/voda


Systém GeniaAir split je tepelné čerpadlo voda/vzduch určené pro přípravu teplé vody, vytápění a aktivní chlazení. Je vyvinut tak, aby byla instalace co nejjednodušší, a je možné jej zvolit jak při modernizaci tak při novostavbě. Tepelné čerpadlo je vhodné pro použití v nízkoteplotních otopných systémech, například pro podlahové topení, ale i pro vhodné radiátory. GeniaAir split neumí však pouze vytápět, ale i chladit! S integrovanou nádrží 190 litrů je systém také vhodný pro ohřev vody. Pro instalaci není nutné žádné vrtání či kopání - vše, co potřebujete, je propojení chladivového okruhu. Venkovní jednotka je velmi tichá a celý systém je snadný na údržbu. Tepelné čerpadlo je vysoce udržitelné - využívá až 75% obnovitelné energie k vytápění či chlazení a má tak přímý dopad na snižování emisí oxidu uhličitého.


Plynový průtokový ohřívač


Pokud vám nevyhovují zásobníky teplé vody a bojíte se úniku tepla ze zásobníku po dobu vaší nepřítomnosti, pořiďte si průtokový ohřívač Panda. Vyrábí se ve dvou provedeních - Protherm Panda IOG, který nepotřebuje přívod elektrické energie, má vlastní baterii s nízkou spotřebou a vydrží bez nabití až rok, nebo Protherm Panda TG s přívodem elektrické energie a v provedení turbo, které umožňuje variabilní systém odkouření. Ovládání průtokových ohřívačů Panda je navrženo tak, aby bylo pro uživatele jednoduché a přehledné.


Regulační technika


Regulační technika slouží ke komfortnímu dálkovému ovládání vašeho topného systému. Například ekvitermní regulátor MiGo, určen pro kotle Panther Condens, Tiger Condens či Ray KE, vám umožní snadné ovládání vašeho topného systému pomocí aplikace ve vašem chytrém telefonu. Pokud se například změní venkovní teplota, regulátor MiGo porovná rozdíl mezi venkovní a vnitřní teplotou na základě online údajů o počasí z internetu a přizpůsobí se nastavení svého uživatele. Tak se dá regulovat spotřeba, když je například vyšší venkovní teplota, nebudete zbytečně vytápět dům.


Pro více informací navštivte webové stránky www.protherm.cz.
03.04.2020 | PR
  • Protherm

    Značka Protherm funguje na českém trhu již 30 let. V jejím portfoliu najdete především výrobky pro vytápění a přípravu teplé vody, přes kondenzační kotle, elektrokotle nebo tepelná čerpadla, až po zásobníky teplé vody, průtokové ohřívače, solární systémy nebo regulační techniku.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444