Výstaviště v Praze - Holešovicích do podzimní sezóny

Podzimní sezónu veletrhů o bydlení zahájí tento týden ve čtvrtek PRAGOINTERIER - LIVING FAIR 2006. Jde o jednu z veletržních akcí pořádaných společností Incheba Praha na Výstavišti v pražských Holešovicích, jehož historie sahá až do roku 1891, kdy zde byl pro účely tehdejší Jubilejní výstavy postaven  Průmyslový palác. Tato významná secesní památka stejně jako celý výstavní areál prochází v posledních letech řadou rekonstrukcí a změn, které přispívají k pohodlí návštěvníků i prezentačním možnostem vystavovatelů.

V oblasti služeb jsme, myslím, udělali v Holešovicích v posledních letech obrovský kus práce“; říká ředitel společnosti Incheba Praha Jaroslav Čepek a dodává k tomu; „vypočítat bych mohl rekonstrukci prostor Průmyslového paláce, novou restauraci a kavárnu, kryté propojení Paláce a Křižíkových pavilónu, zavedení bezplatné autobusové linky 751 z metra Nádraží Holešovice, navýšení parkovacích možností, kompletní zajišťování ubytovacích služeb i nově zřízené Business centrum“.


Záměr propojit Křižíkovy pavilóny krytým pěším tunelem s Průmyslovým palácem a zavést druhý, dolní vstup do výstavního komplexu umožnil vytvořit uzavřený návštěvnický okruh. Tímto krokem získaly Křižíkovy pavilony na zajímavosti jak pro vystavovatele, tak pro návštěvníky. Návštěvník se tak suchou nohou pohodlně dostane i do výstavních hal v dolní části areálu a stejně usnadněnu cestu má od druhého vstupu, který navazuje na zastávku veletržní autobusové linky.

Business centrum je vybaveno veškerým nezbytným moderním kancelářským zařízením. Zájemci tedy mohou plně využívat všech služeb jako např. kopírování, tisk, využití PC s připojením na internet, faxové služby, poštovní služby, kurýrní služby a další. U hlavního vstupu na Výstaviště byl instalován Bankomat. Na balkóně rekonstruované Střední haly Průmyslového paláce je zřízena nová Veletržní restaurace se sortimentem hotových jídel i minutek. Doplňkem restaurace jsou nově rekonstruovaná sociální zařízení na balkóně. Za příznivého počasí se gastronomický  provoz rozšiřuje i na rekonstruovanou střechu foyer, kde vznikla Veletržní kavárna. Především pro vystavovatele je pak určena další gastronomická služba – Veletržní restaurace podává i snídaně, a to už jednu hodinu před otevřením výstavy. Samozřejmostí na všech veletrzích a výstavách je dodávka občerstvení na stánky na základě objednávky.


Na akcích Incheby Praha je jak vystavovatelům tak návštěvníkům k dispozici informační pult cestovní  kanceláře JFK Bohemia Travel, kde jsou připraveni zajistit nejen ubytování, ale i transfery, letenky, vstupenky na kulturní a sportovní akce, okružní jízdy, prohlídky a výlety po Praze a okolí, služby průvodců a dokonce též půjčování automobilů.

Dlouhodobý rozvoj


Areál Výstaviště Praha již delší dobu probíhá rozsáhlou rekonstrukcí, renovací a modernizací, částečně se jedná o rozšíření možností areálu na základě potřeb veřejnosti, návštěvníků i vystavovatelů. „Máme dohodu s HMP, že do konce roku 2007 musíme proinvestovat 300 milionů korun a do 2012 dalších 700 milionů. V roce 2007 máme proto v plánu především výstavbu nové haly a pro následujících pět let jsme si nechali vypracovat studii o budoucím rozvoji holešovického areálu, budov, infrastruktury i o řešení dopravní situace“ vysvětluje Jaroslav Čepek, ředitel společnosti Incheba, která má holešovické výstaviště v pronájmu.

Změny v areálu Výstaviště se týkají všech prostor Výstaviště. Byla již provedena řada úprav jak technického rázu, které nejsou pro návštěvníky na první pohled tolik zřetelné, tak změny, které se týkají zpříjemnění pobytu návštěvníků v areálu. Zásadní rekonstrukcí, která je patrná na první pohled, prochází permanentně Průmyslový palác ve všech svých částech. To souvisí také se zkvalitněním například gastronomických služeb, zázemí organizátorů i vystavovatelů. Byly zde navýšeny výstavní prostory díky vybourání vestavěných příček, rekonstruovány byly prostory technického zázemí a budově byla navrácena její někdejší podoba, která byla změněna právě úpravami v 50. letech, opravu podlahových krytin a přilehlých schodišť v paláci, úpravu kancelářských prostor pro pořadatele akcí, rekonstrukce šaten a vstupních systémů, zádveří a střední hala, celá galerie.

Stejně tak již bylo vybudováno tolik potřebné velkokapacitní parkoviště a počet parkovacích míst se stále navyšuje. Návazně byla zlepšena dopravní obslužnost celého areálu, tak aby veškeré odbavování mohlo probíhat plynuleji a rychleji. Instalován byl také elektronický vjezdový systém. Postupně se vylepšuje logistika areálu v oblasti samotných vjezdů, návozu výstavních exponátů a pohybu po celém Areálu Výstaviště vůbec. Příprava navigačního systému areálu a mnohé další úpravy, které se týkají také Křižíkových pavilonů budou následovat spolu s následnými parkovými úpravami.

 

Sportovní a kulturní vyžití


Další plány se týkají rozvoje areálu v rámci volnočasového vyžití. Čepek uvádí: „V loňském roce jsme uvedli do provozu zásadně rekonstruovanou Malou sportovní halu s ledovou plochou. Další větší stavbou, která čeká na zprovoznění je krytý plavecký bazén. Jeho rekonstrukce právě probíhá a předpokládáme jeho uvedení do provozu na podzim tohoto roku. Se sportovním vyžitím také počítáme při stavbě nové víceúčelové haly. Bude to snad největší hala tohoto druhu ve střední Evropě s více jak 16 000 m2 plochy a věříme, že se stane i vynikajícím prostorem pro některé sporty v případě, že Praha získá pořadatelství Olympijských her.“

04.09.2006 | tz
  • INCHEBA PRAHA spol. s r.o.

    Incheba Praha pořádá výstavy a veletrhy od roku 1992. Veletržní činnost mateřské společnosti Incheba na území České a Slovenské republiky se však datuje již od 60. let.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444