Vysávejte bez hluku

Má-li každý z nás jmenovat, co mu vadí na procesu vysávání, dost možná uvede právě hluk. A pokud ne jako první věc, tak rozhodně jako druhou, nebo třetí. Na každý pád nenajdeme na hlasitosti žádnou pozitivní věc. Leda snad, že bychom byli poťouchlí a chtěli jsme, aby sousedi slyšeli, že jsme v pravé nedělní poledne pracovitější než oni.

Protože to náš případ není, určitě oceníme méně hlučnou variantu. Tu představuje průmyslový vysavač. Většina dostupných modelů nepřesahuje hlasitost o hodnotě 60 dB, což se přibližně rovná lidskému hovoru. Nízká míra akustického hluku zaručí komfortnější vysávání, které nebude obtěžovat nás, ani naše okolí. Samozřejmě se však musíme zaměřit i na další aspekty těchto spotřebičů.

Důležitou proměnou, s kterou se při výběru vysavače zákazník setká, je příkon. Sluší se uvést, že jeho hodnota nerozhoduje o kvalitě vysávání. Jde o spotřebu. Obecně se dá říct, že čím nižší cifra se u vysavače nachází, tím více energie ušetříme. Což je pozitivní.  Na druhou stranu platí, že průmyslové modely primárně slouží k vysávání větších nečistot, a proto budou zmíněné hodnoty příkonu poměrně vysoké. I to by nás mělo vést k většímu apelu na úspornost.

V dílně, kde se průmysloví vysavač nejlépe upotřebí, oceníme nejen schopnost mokrého vysávání, ale také možnost úprav pro speciální typy povrchů. Za výborného pomocníka platí také indikátor ucpaného filtru, který upozorní, že se musí vyměnit či vyčistit filtr. Na škodu není ani fukar pro odfoukání odpadu z venkovního prostranství, nebo manuální regulátor výkonu podle naší potřeby. Sečteno a podtrženo: průmyslový vysavač skutečně není pouze o nehlučnosti.

Vysavač pro tvrdé podlahy i koberce

Průmyslový vysavač přirozeně není řešením všeho. Velký boom teď slaví robotické vysavače. Designově zajímavý spotřebič si dokáže poradit i s nečistotami hluboko ve vláknech koberce a poradí si i s tak svízelným nepořádkem, jakým jsou například zvířecí chlupy. Moderní technologie je nabízena i ve variantě s navigací. Díky ní se praktický pomocník při své uklízecí trase dokáže vyhnout schodům a dalším potenciálním překážkám. Uklidit pak dokáže až 99% prostoru.

V nabídce se nachází nepřeberná řada vysavačů. Výběr toho správného vám může usnadnit test vysavačů.


 

30.03.2020 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • STĚHOVÁNÍ Praha, spol. s r.o.

    Už více než 10 let provádíme profesionální stěhování bytů a rodinných domů, firem i státních institucí po celé České republice. Díky kvalitě a komplexnosti našich stěhovacích služeb patříme v ČR k předním hráčům v oboru. V roce 2008 jsme získali prestižní certifikát kvality ISO.

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444