Ingredience 250g jahod 20g vanilkového cukru 2 kávové lžičky moučkového cukru 150g zakysané smetany půl kávové lžičky citronové šťávy |
Postup Umyté jahody rozmixujte. Přijdejte moučkový a vanilkový cukr, poté zakysanou smetanu spolu s citronovou šťávou. Znovu krátce mixujte a poté vlijte obsah do přístroje na výrobu zmrzliny. Zapněte přístroj podle návodu a nechte pracovat (míchat, tuhnout). Po přibližně dvou hodinách se ozve zvukový signál, případně jiné znamení, že proces byl dokončen. Vyjměte obsah a můžete servírovat, či uložit do mrazáku. |
Vyrobte si vlastní zmrzlinu
Možná si vzpomenete na večerníček Jája a Pája, kdy v jedné epizodě řezník Krkovička pořídí zmrzlinový stroj, který jej však zradí, a zmrzlina se vyvalí až na louku. Patrně všechny děti si při sledování pohádky představili, jaké by to asi bylo mít takový stroj. V dnešní době už se dá zmrzlinovač vcelku jednoduše pořídit.