Vyrobte si vlastní zmrzlinu

Možná si vzpomenete na večerníček Jája a Pája, kdy v jedné epizodě řezník Krkovička pořídí zmrzlinový stroj, který jej však zradí, a zmrzlina se vyvalí až na louku. Patrně všechny děti si při sledování pohádky představili, jaké by to asi bylo mít takový stroj. V dnešní době už se dá zmrzlinovač vcelku jednoduše pořídit.

Výrobci a distributoři zmrzlinovačů nabízejí různé funkce - například si můžeme zvolit, jakou konzistenci zmrzliny bychom rádi. Zda tužší nebo měkčí. V přiložených návodech se navíc dají nalézt různé recepty. Vlastní fantazii se však meze nekladou. Řekněme, že chceme připravit ovocnou zmrzlinu a máme k dispozici jahody. Připravme si tedy domácí jahodovou.
Ingredience
250g jahod
20g vanilkového cukru
2 kávové lžičky moučkového cukru
150g zakysané smetany
půl kávové lžičky citronové šťávy
Postup
Umyté jahody rozmixujte. Přijdejte moučkový a vanilkový cukr, poté zakysanou smetanu spolu s citronovou šťávou. Znovu krátce mixujte a poté vlijte obsah do přístroje na výrobu zmrzliny. Zapněte přístroj podle návodu a nechte pracovat (míchat, tuhnout). Po přibližně dvou hodinách se ozve zvukový signál, případně jiné znamení, že proces byl dokončen. Vyjměte obsah a můžete servírovat, či uložit do mrazáku.










Při zpracování tohoto množství byste měli získat přibližně 0,5 kg výborné domácí zmrzliny. Zvolit můžete jakékoliv ovoce podle probíhající sezóny a vlastní chuťové preference. Ozdobit zmrzlinu můžete syrovým ovocem, šlehačkou, případně pořiďte příslušné kornouty či vafle, aby byl efekt výroby zmrzliny úplný.

18.07.2019 | redakce

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444