Výrobky z Fatry? Stačí se jen rozhlédnout kolem sebe

Společnost Fatra představuje na celoevropském trhu důležitého hráče v oboru plastikářského průmyslu. V České republice zaujímá na pozici zpracovatele plastů PVC, PE, PP a PET dominantní podíl na trhu. Stát se jedničkou v takto náročném oboru vyžaduje cílevědomost a trpělivost a tyto vlastnosti Fatře rozhodně nechybí, což dokazuje její více než 80letá historie.

Od roku 1935, kdy byla společnost založena firmou Baťa, dochází ke kontinuálnímu rozvoji po technologické i lidské stránce. Fatra je členem koncernu AGROFERT a v současnosti zaměstnává více než 1 200 pracovníků ve výrobních závodech v Napajedlích a Chropyni. Své produkty dodává do celé řady oborů, např. do stavebnictví, potravinářství, zdravotnictví, galanterie, elektroprůmyslu. Ze 75 % směřuje výroba za hranice ČR do více než 50 zemí světa.

Od mnoha konkurenčních firem se Fatra odlišuje vysokou kvalitou svých výrobků a nabídkou specializovaných zákaznických řešení zahrnujících kromě výroby i fázi vývojovou a široké spektrum služeb z oblasti zkušebnictví, vývojových laboratoří, testování a poradenství.

V běžných situacích si ani neuvědomíme, kolik výrobků, pocházejících právě z bran společnosti Fatra, nás obklopuje. Podlahové krytiny, izolační fólie, pestrobarevné nafukovací hračky, plastové kelímky, stačí se jen rozhlédnout kolem sebe. Základem samotné výroby je dokonalé zpracování vstupních surovin typu PVC, PE, EVA, PP, PET, ABS.

Díky moderních výrobním technologiím je Fatra schopná svým zákazníkům nabídnout pestrou škálu výrobků:

  • PVC podlahoviny a vinylové LVT podlahy, které se dodávají v široké škále vzorů a tlouštěk pro různé oblasti použití, lze rozdělit na:
    • heterogenní podlahoviny vyráběné v rolích (LINO FATRA®), určeny jsou především do obytných a komerčních budov, škol, nemocnic a budov lehkého průmyslu
    • homogenní podlahoviny jsou dodávány ve formě prken a představují luxusní vinylové podlahy (produktové řady FATRA THERMOFIX® a IMPERIO®).
    • plovoucí vinylové podlahy z produktové řady FATRA RS-CLICK a FATRACLICK® charakterizuje patentovaný systém Uniclic®. Více na www.fatrafloor.cz 


  • Hydroizolační systémy FATRAFOL® představují komplexní řešení izolace pro šikmé střechy, balkony a vodní plochy. Více na www.fatrafol.cz 
  • Vinylové technické fólie v transparentním i barevném provedení, speciální, řezané, potištěné, se širokou škálou dezénů si nacházejí uplatnění v kancelářské a školní galanterii, ve zdravotnictví, v automobilovém i obalovém průmyslu. Více na www.folie-pvc.cz 
  • Vytlačované profily v podobě plastových profilů, madel a hadiček nabývají rozmanitých fyzikálních vlastností, tvarů a barev. Více na www.fatra-profily.cz 
  • Granuláty představují polotovar určený k dalšímu průmyslovému zpracování (extruze/koextruze, vstřikování, lisování, oplášťování).
  • Paropropustné fólie a lamináty SONTEK® jsou používány jako vnější vrstva při výrobě jednorázových hygienických potřeb – dětských plen, dámské hygieny, inkontinenčních vložek a prostředků pro dlouhodobě nemocné. 


  • BO PET fólie TENOLAN® a lamináty FOLAM® představují biaxiálně orientované PET fólie a vícevrstvé laminované fólie určené pro další zpracování zejména při výrobě flexibilních obalů, pro dekorační účely, elektro-izolace a různé technické aplikace.  
  • Tvarované výrobky ve formě tvarovaných obalů z neměkčené vinylové fólie lze použít především v potravinářském průmyslu.
  • Fólie a desky z PE, PET a EVAC jsou hladké nebo dezénované fólie a desky používané ve stavebnictví i pro jiné aplikace (autozástěrky, ochranné/separační vrstvy při balení, atd.). PET desky slouží jako ochrana podlahy před poškrábáním, zatímco protiskluzová fólie z EVAC je využívána jako ochrana před poškrábáním a znečištěním v regálech a skříních.
  • Vstřikování, vstřikované výrobky jsou vyráběny dle konkrétního zadání a jedná se např. o boxy, víka, dlaždice, ochranná plastová čela nebo plastové přepravky. Při dodání vlastní formy lze vyrobit jakýkoli vstřikovaný výrobek dle daných parametrů.
  • Regranuláty z PP, PE, PP/PE, PELLD a LLDPE jsou vhodné pro vstřikování, vyfukování a extruzi. 
 
Díky souhře moderních technologií, kvalitě zpracovávaných materiálů a v neposlední řadě zaměstnanců, kteří svůj potenciál proměňují v hmatatelné výsledky, obhájila Fatra již několikrát osvědčení „Responsible Care“ a „Bezpečný podnik“. Samozřejmostí jsou zavedené systémy řízení kvality ČSN ISO 9001 a ekologie ČSN ISO 14001.

Více informací naleznete na našich webových stránkách www.fatra.cz.

09.08.2017 | PR
  • Fatra, a.s.

    Společnost Fatra představuje na celoevropském trhu důležitého hráče v oboru plastikářského průmyslu. V České republice zaujímá na pozici zpracovatele plastů PVC, PE, PP a PET dominantní podíl na trhu. Fatra, a.s. je jediným českým výrobcem vinylových podlah.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444