Výklopně-kyvná okna preSelect® pro ještě vyšší komfort

Okna preSelect® představují novou generaci střešních oken stvořených pro uživatele, kteří si cení funkčních a moderních řešení. Tato okna jsou vybavena dvěma oddělenými funkcemi otevírání: výklopnou a kyvnou.

Výklopná funkce oken preSelect® umožňuje i vysokým osobám přístup k otevřenému oknu a kochání se výhledem. Navíc zvyšuje užitnou plochu místnosti díky možnosti ponechání otevřeného okna v libovolé pozici v rozsahu od 0 do 35°. Kyvná funkce s otočením do 180° se využívá při mytí vnější strany zasklení a ke stažení markýzy. 
 

Pohodlné používání

Okno se ovládá pomocí kliky umístěné v dolní části křídla. Změnu způsobu otevírání zajišťuje přepínač preSelect dostupný v boční části rámu. Plnou stabilitu křídla a bezpečnost při změně výklopné a kyvné funkce zaručuje inovativní systém kování a závěsů. 
 

Zdravé mikroklima

Okno FPP-V preSelect® je vybaveno automatickou ventilační klapkou V40P, která zajišťuje přísun optimálního množství vzduchu. Bezobslužná ventilace v oknech FAKRO zaručuje v podkroví zdravé mikroklima a úsporu energie, s čím jsou spojené nižší náklady na vytápění. Okna mohou být vybavena různými zaskleními: super energeticky úspornými, se zvýšenou odolností proti vloupání, proti přehřívání.
 

Zvýšená odolnost

Odolnost oken zlepšuje použití thermo distančního rámečku TGI a dodatečného těsnění v profilu při zasklení. Rámeček TGI omezuje riziko kondenzace vodních par na rámu křídla, těsnění chrání před průnikem vody z tajícího sněhu. Vakuová impregnace dřeva používaná u oken FAKRO a odolný lakovaný povlak laku solidně chrání dřevěné části okna. 
 

Bezpečnost užívání a odolnost proti vloupání

Okna jsou vybavena speciálním systémem zpevněné konstrukce okna topSafe. Systém významně zvyšuje odolnost střešních oken proti vloupání a chrání je před otevřením během případného šlápnutí na křídlo. 

 
 

Materiálové variace

Výklopně-kyvná střešní okna jsou dostupná dřevěná, dřevěná lakovaná bílým polyuretanovým lakem a okna vyrobená z vícekomorových PVC profilů. Plastová okna lze mít bílá nebo v dekoru borovice či zlatý dub. Rozsah montáže okna je možný v rozmezí 15-55°. 
 
01.02.2017 | PR
  • FAKRO CZECH s.r.o.

    FAKRO je společností založenou v roce 1991. Je velmi dynamickou a velice rychle se rozvíjející firmou v odvětví střešních oken na světě. Během několika let se z malé rodinné firmy stala mezinárodní korporací, která je dnes významným výrobcem střešních oken a půdních schodů. Skupina FAKRO zahrnuje 12 výrobních společností a 14 distribučních společností umístěných v Evropě, Asii a Americe. Střešní okna FAKRO se vyváží do 47 zemí světa.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444