Výjimečný design anglické kuchyně se hodí nejen na venkovské sídlo

Že nejste starosvětský dandy ani anglická hospodyňka popíjející čaj, a přesto se vám líbí styl kuchyní v anglickém stylu? Nejste jediní. Originální anglické kuchyně nabízejí design, který se bude vyjímat nejen na letním sídle, ale i v pražském bytě nebo moderní vile.

Různé tváře anglické kuchyně
Z detektivek Agathy Christie známe typickou anglickou kuchyni s podlahou z černobílých dlaždic, s bílými skříňkami s ozdobným reliéfem a oknem vedoucím do zahrady. Anglické kuchyně jsou už ale dávno mnohem pestřejší. 
 
Dnes můžete vybírat z přírodních variant světlého dřeva, které promění i tu nejneútulnější místnost v pohodový prostor pro rodinné posezení. Kuchyně z tmavého exotického dřeva zase pozvedne tuctový byt na honosný apartmán. Výrazné barevné provedení se naopak bude hodit pro navození pocitu venkovské idyly třeba na vaší chalupě. 
 
Nabízí se i kombinace všech výše zmíněných prvků, s jejichž harmonizací vám ochotně pomohou specializovaní designéři, kteří vytvářejí inspirativní návrhy celého kuchyňsko-jídelního prostoru v anglickém stylu. Ať tak či onak, vždy získáte originální kuchyň s atmosférou.
Pracovní desky z tvrdého dřeva
Barva a provedení skříněk ale nejsou všechno. Doménou dodavatelů anglických kuchyní jsou i nádherné a funkční pracovní desky z tvrdého výběrového a prémiového dřeva. Dřevěné pracovní desky milují i proslulí šéfkuchaři. Angličan Jamie Oliver na desce dokonce přímo krájí a zpracovává suroviny bez použití nespočtu prkének. To vám však nemůžeme doporučit, a když už si pořídíte kvalitní desku např. z teď velmi trendového černého ořechu, byla by škoda ji takto zatěžovat i přes důkladné naolejování a navoskování.
Do anglické kuchyně patří english style spotřebiče
Tvůrci anglických kuchyní nezapomínají ani na to, aby s jedinečnou stylovou kuchyní ladily spotřebiče. Celkové vyznění sice nerezové spotřebiče nezkazí, ale pro 100% výsledek uvažujte o retro spotřebičích v pískované matné úpravě, s lesklým smaltovaným povrchem nebo v pastelových barvách.

Chcete-li být opravdu „very british“ pořiďte si do kuchyně legendární sporák AGA. Jeho klasická verze má čtyři trouby a dvě varné desky, ale vyrábí se také v 3troubové a 2troubové variantě se čtyřmi až šesti plynovými hořáky nebo třemi varnými deskami. Jako vše anglické, i tento spotřebič je solidní a chlubí se životností až 100 let.

Více informace a inspirativních fotografií naleznete na adrese: www.josephkingsley.cz
26.11.2013

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444