Výhody střešních oken FAKRO

Řešení použitá ve výrobcích FAKRO rozšiřují jejich funkčnost a zvyšují životnost a kvalitu.

Systém topSafe zajišťuje provozní bezpečnost střešního okna a ochranu proti vloupání.  Skládá se z: 
  • systému upevnění speciálně profilovaných pantů, 
  • kovového prvku vyztužujícího plastový protikus kliky v rámu, 
  • kovové lišty, která znesnadňuje vloupání pomocí nářadí. 
Střešní okna FAKRO mají minimálně III. bezpečnostní třídu pro celé okno vč. skla, dle EN 13049. Okno FTP-V P2 Secure splňuje evropskou 2. bezpečnostní třídu RC2 dle EN 1627. 

 
Technologie thermoPro zvyšuje energetickou účinnost a prodlužuje životnost střešních oken. Zahrnuje lepší tepelnou izolaci oken díky nové verzi nízkoemisní vrstvy skla a zavedení termoizolačních vložek v dolních rozích křídla, které zvyšují energetickou úspornost okna.
Odolnost dřeva podporují speciální odvodňovací kanálky v dolních rozích rámu, které odvádějí případný kondenzát nebo průsaky z netěsností způsobené např. poškozením vnějších hliníkových profilů oplechování oken. Dřevěné profily jsou tak méně vystaveny působení vlhkosti, což zvyšuje jejich životnost. Okna vyrobená technologií thermoPro mají 3. a 4. třídu těsnosti dle EN 12207, čímž se zmenšuje množství pronikajícího vzduchu do místnosti, což je důležité zejména při nucené ventilaci. 



Mezi řešení, která ovlivňují funkčnost, patří např. umístění kliky v dolní části okna nebo automatická ventilační klapka V40P. Ventilační klapka V40P automaticky reguluje velikost průtokového kanálu a přivádí do místností optimální množství vzduchu. Otevřená ventilační klapka se vyznačuje vysokou vodotěsností i za větru.

Důraz je kladen také na energetickou účinnost oken. Díky termoizolační konstrukci střešních oken s trojskly nebo čtyřskly včetně Thermo lemování a zateplovací sady je zaručena úspora tepelná energie a přínos v podobě nižších účtů za topení. Pro profesionální zateplení střešního okna byla vyvinuta zateplovací sada XDP Thermo, která společně s Thermo lemováním představuje systémové řešení zateplení rámu okna po celé jeho výšce. Zateplovací sada omezuje vznik tepelných mostů, lemování zlepšuje termoizolační vlastnosti okna až o 15 % v závislosti na jeho typu. 

19.10.2021 | PR
  • FAKRO CZECH s.r.o.

    FAKRO je společností založenou v roce 1991. Je velmi dynamickou a velice rychle se rozvíjející firmou v odvětví střešních oken na světě. Během několika let se z malé rodinné firmy stala mezinárodní korporací, která je dnes významným výrobcem střešních oken a půdních schodů. Skupina FAKRO zahrnuje 12 výrobních společností a 14 distribučních společností umístěných v Evropě, Asii a Americe. Střešní okna FAKRO se vyváží do 47 zemí světa.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444