Vybíráme psací stůl a židli pro školáka

Jak na správné sezení

Z vašeho malého dítěte, které si celé dny hrálo na koberci, najednou vyrostl školák. V září usedne do školních lavic a vy byste měli připravit dětský pokoj tak, aby dítěti vyhovoval. Doporučujeme investovat do rostoucího nábytku, ze kterého vaše dítě jen tak nevyroste.

Aby si dítě nekřivilo záda

Kde píše vaše dítě domácí úkoly? Většina z nás přiznává, že nechává dítě pracovat u jídelního nebo konferenčního stolu. Přitom právě zde dítě získává špatné návyky a kazí si záda.

Jak správně sedět?

Správné sezení ovlivňuje vývoj zad, má podíl na tom, jestli dítě bude bolet hlava a v neposlední řadě zefektivňuje učení. Pro správné sezení potřebujeme nejen nastavitelnou židli, ale i stůl!

 

Pravidla správného sezení

  • Dítě musí mít chodidla na zemi, chodidla nesmí viset ve vzduchu.
  • Kolena svírají pravý úhel.
  • Předloktí jsou volně položena na desce stolu.
  • Dítě se nesmí hrbit.

Dětské rostoucí stoly MOLL lze nastavit do výšky v rozmezí 53 - 82 cm. Stůl tak pokryje všechny věkové etapy člověka a bude stejně dobře sloužit 5letému dítěti i 2metrovému dospělákovi.

Mechanismus zvedání stolu na principu JOJO je velmi jednoduché, a tak výšku stolu zvládne nastavit i dítě. Stačí několikrát zatáhnout za šňůrku - přesvědčte se ve videu:


Stoly MOLL umí také zareagovat na aktuální činnost dítěte. Díky naklopitelné pracovní ploše lze stůl nastavit na psaní a malování (ideální rozmezí mezi 5 - 10°) nebo na čtení (maximální úhel 25°). To vše podporuje správné sezení a ergonomii.

 

Detaily, které najdete jen u MOLL

  1. Úložný prostor stolů MOLL je zajištěn velkokapacitní zásuvkou po celé délce stolu a kdykoliv jej lze rozšířit o výškový panel nebo přídavný kontejner.
  2. Aby stůl MOLL mohl využívat každý člen rodiny, je vybaven vyměnitelnými foliemi v 8 barvách. Vzhled stolu si tak kdykoliv můžete snadno změnit. Holčičce udělá radost růžová, chlapci zase modrá a vysokoškolák vezme za vděk neutrální bílou.
  3. Integrovaná nabíjecí stanice QI Charger pro chytré telefony a tablety v desce stolu - to je absolutní hit a nepostradatelná vychytávka. 

 

Ergonomické i aktivní sezení zároveň

Židle MOLL jsou vyvinuty v souladu s pravidly ergonomicky správného sezení - mají výškově nastavitelnou opěrku, sedák a navíc lze u sedáku měnit i jeho hloubku. Díky umístění sedáku a opěrky na měkké gumě může židle mírně kopírovat pohyby dítěte. Toto aktivní sezení zabraňuje nežádoucímu statickému sezení a ztuhlosti zad. 

Židle MOLL jsou otočné, jejich točivý pohyb však můžete kdykoliv vypnout. Aretaci využijete v situacích, kdy požadujete po dítěti, aby se plně soustředilo
Kolečka jsou pogumována, aby nedocházelo k nežádoucímu poškrábání podlahy. Velkou předností židlí MOLL je možnost snadného sejmutí a vyprání či výměny potahů sedáku i opěrky.

 

Nábytek MOLL se odlišuje

Rodinná firma MOLL se na dětský rostoucí nábytek zaměřuje už 45 let a tyto dlouholeté zkušenosti dokázala zužitkovat. Rostoucí nábytek značky MOLL se od levnějších produktů ostatních výrobců výrazně odlišuje špičkovým zpracováním, nejvyšší kvalitou a nezávadností materiálů a originálním řešením. 

Pro dítě vyžadujte nábytek pouze s certifikací

Nechcete-li se napálit, vyžadujte značku MOLL se zárukou německé kvality, která získala hned několik certifikací. Nábytek MOLL je oceněn certifikátem AGR, který na základě přísných hledisek uděluje sdružení německých odborníků z oblasti prevence a léčby onemocnění zad. Od německého časopisu Öko-Test se pyšní nejlepším oceněním „sehr gut“, které garantuje absolutní nezávadnost použitých materiálů.


bydlinekSoutěž o designovou lampu MOLL 
K psacímu stolu bezpochyby patří i vhodné osvětlení. Až do 22. září můžete zkusit štěstí v soutěži o designovou lampu značky MOLL

Letní akce: Back to school
Dbáte na zdravé sezení vašich dětí? Až do 30. září 2019 máte možnost získat stůl JOKER EASY za mimořádně příznivou cenu. Přijďte si stůl prohlédnout k prodejcům.

03.09.2019 | Jana Koenigová

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444