Vybíráme podlahu na terasu

Terasa představuje ideální místo, kde si můžeme posedět s vínem nebo knížkou, schrupnout si v houpací síti, pozvat kamarády na parádní grilovačku nebo nechat děti hrát si v bezpečné vzdálenosti, nám stále na dohled. Základem terasy je podlaha, v článku se zaměříme na výběr vhodného materiálu. 

Co by terasa měla splňovat
Většina z nás si od terasy slibuje to stejné – kvalitní místo k relaxaci a žádné starosti s údržbou. Nechceme terasu každoročně natírat, z podlahy si nechceme zadřít třísku ani nás nesmí pálit chodidla. Její povrch musí být bezpečný, abychom neuklouzli při vylézání z bazénu. Na terase si přejeme lenošit co nejdéle, bez dalších investic, oprav nebo nároků na údržbu.

K důležitým požadavkům patří i expresní rychlost pokládky, příjemný pocit a oku lahodící vzhled terasy. Když teď přesně víme, co hledáme, stačí jen vybrat ideální materiál, nejkrásnější barvu, podlahu objednat a pak už jen sehnat nové plavky, houpací síť a kvalitní krkovičku na gril.
Vybíráme materiál
Nabídka je široká. Dřevo, dlaždice, umělý, nebo přírodní kámen? Dřevo je krásné, ale náročné na údržbu. Musíte ho natírat a mořit proti hnilobě, dřevokaznému hmyzu, houbám a za pár let stejně bude nezbytné podlahu vyměnit. V žádném případě nepatří dřevěná podlaha k bazénu. Když je mokrá, ukrutně klouže. Kámen a dlaždice jsou odolné, ale tvrdé, nebezpečné, nepohodlné a v létě se rozpálí jako kamna. Určitě nepatří do rodin s malými dětmi. Idelání volbou je WPC.
 
Co je WPC?
WPC prkna z kompozitového materiálu wood-plastic composite, známého jako WPC nebo česky dřevoplast, jsou stále častěji využívanou variantou ideální pro venkovní terasu i okolí bazénu. Užitné vlastnosti kompozitního materiálu WPC se dají charakterizovat velmi stručně – bez potřeby údržby, dlouholetá životnost a odolnost vůči dešti, UV záření, chlóru, soli, hmyzu i dřevokazným houbám. To vše bez potřeby jakékoliv údržby či napouštění toxickými nátěry. Chůze po terase z WPC je velmi příjemná, a to i po dešti, konečná úprava povrchu kartáčováním omezuje riziko uklouznutí. Nemusíte se přitom spoléhat na zahraniční výrobce. Desetiletími prověřenou certifikovanou americkou kvalitu můžete za dobré ceny nakoupit přímo od českého výrobce WPC-WOODPLASTIC a.s. nebo objednat na www.mojeterasa.cz.
10 důvodů pro dřevoplastovou terasu Woodplastic®

1. Žádná údržba (bez natírání a moření)

2. Dlouholetá životnost se zárukou až 25 let

3. Bezpečný protiskluzový povrch

4. Bez třísek a štěpů

5. Ekologický a recyklovatelný. Bez chemických nátěrů

6. Krásný na pohled, příjemný na dotek

7. Žádné ostré rohy, žádné nebezpečné vruty

8. Stálobarevný a neměnný materiál

9. Snadná a rychlá montáž terasy

10. Ideální pro váš bazén i zahradu
Hledejte kvalitu
WPC kompozit je materiálem budoucnosti. V Čechách ho prodává mnoho firem, jeho kvalita je však různá. Abyste byli se svojí terasou maximálně spokojeni nejen prvních pár let, ale hrály si na ní bez obav i děti vašich dětí, vybírejte prkna s kvalitními HDPE polymery a dřevinami. Kromě ceny se vždy ptejte na záruky, původ a vývoj materiálu a historii firmy. Vyhněte se levným výrobkům s PVC recykláty a odpadním pilinami, či bambusem neznámého původu. Nejkvalitnější WPC prkna z evropských dřevin dávají garanci až 25 let na dřevokazné houby, hnilobu a hmyz, přičemž životnost WPC materiálu je několik desítek let.

Více informací zjistíte na adresách českého výrobce WPC-WOODPLASTIC a.s.
www.mojeterasa.cz nebo www.woodplastic.cz 
14.07.2014 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444