Vybíráme bazén

Podlehli jste také lákadlu v podobě vlastního bazénu? Pak vás čeká shánění informací, porovnávání, zjišťování a vyptávání se. Během toho všeho možná narazíte na pojmy jako bazén s bezpotrubní filtrací či bazén Desjoyaux.

Běžný bazén nebo bazén Desjoyaux?

Bazén, jak jej většinou známe, je v podstatě nádoba plná vody, do které vedou přívody a vývody, kterými voda proudí do opodál umístěného zařízení, aby se vyčistila v pískových filtrech, případně i ohřála. Celá tato potrubní soustava časem stárne a jakákoliv závada na potrubí vyžaduje složitou opravu, často i rozkopání okolí bazénu. Díky složitosti systému je také pravděpodobnost úniku vody z bazénu či z potrubí poměrně vysoká.

Bazén Desjoyaux oproti tomu nemá žádný vývod ani přívod vody, který by stavbu a následnou údržbu bazénu komplikoval. Díky systému ztraceného bednění rychle vytvoříte požadovaný tvar bazénu, vybetonujete a umístíte dovnitř takzvaný liner, který odsáním vzduchu přesně přilne na stěny. Z jednoho kusu lineru tak vytvoříte dno i stěny bazénu. Bazén Desjoyaux neobsahuje žádné otvory pro potrubní systém. Vyznačuje se tzv. bezpotrubní filtrací a výhodou je i fakt, že v případě potřeby (po cca 15-20 letech užívání) je možné celý liner rychle vyměnit bez zásahu do okolní dlažby a váš bazén bude zase jako nový.



Jak se voda v bazénu bez potrubního systému filtruje, čistí a ohřívá?

Jednotka bezpotrubní filtrace je u bazénu Desjoyaux kompaktním systémem. Umístí se na okraj bazénu a uvede se do chodu. „Díky bezpotrubní filtraci se vše odehrává na jednom místě bez nadbytečných otvorů v bazénu. Filtrace vám tak zajistí nulové riziko úniku vody,“ doplňuje Rudolf Pejša, jednatel společnosti. Jedná se o plně automatický a téměř bezúdržbový chod. Filtry z netkané textilie jednoduše stačí čas od času vyprat v automatické pračce na 30˚C. Jednotka je vybavena dvěma kloubovými tryskami, perličkou a LED světlem. Může být ale doplněna i protiproudem, salinizací a různými typy ohřevu. A to vše v jednom. Pokud chcete po sezóně bazén zazimovat, můžete ponechat jednotku na místě nebo ji přemístit z bazénu například do garáže. Bezpotrubní filtrační jednotka může také být zabudována přímo do románského schodiště nebo ji lze skrýt ve filtračním panelu, který je součástí stěny bazénu.

filtrace s potrubními rozvody  filtrace Desjoyaux
Prodloužená sezóna

Kromě rychlé konstrukce, většinou realizované „na klíč“, a patentu bezpotrubní filtrace, jsou bazény Desjoyaux raritou i v oblasti zastřešování. Nabízí totiž tzv. bezkolejnicové zastřešení. Je vymyšleno a vyrobeno v úzké spolupráci s předními výrobci hliníkových profilů. „Zastřešení Desjoyaux je jediné nízké obloukové zastřešení na českém trhu, které nevyžaduje kolejnicovou konstrukci,“ uvádí Rudolf Pejša.

Více informací najdete na www.desjoyaux.cz
31.03.2014 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444