Vyberte si svůj vypínač: čtyři varianty pro každého

Možnosti moderního bydlení neznají hranic. Všechny vybrané styly mají ale něco společného – ke své dokonalosti musí mít potřebné doplňky. Český výrobce domovních vypínačů a zásuvek, firma OBZOR, zastává heslo, že na detailu záleží, proto jejich sortiment umí vyhovět mnoha designovým požadavkům.

Vypínač – společník funkcí i designem

Domovní elektroinstalace se v moderních trendech bydlení rozhodně neztrácí. Jako důležitá součást interiéru musí splňovat nejen technické potřeby, ale také ty designové. „Dnes jsou požadavky na vypínače poměrně vysoké, neprovádí už jen pouhou funkci zapnout a vypnout. Měly by se stát také vhodnými doplňky bytových prostor z hlediska módního provedení. Naše čtyři řady domovních vypínačů a zásuvek DECENTE, RETRO, ELEGANT a VARIANT nabízí klasické i nevšední řešení pro neustále se měnící trendy,“ uvádí Ing. Martina Obadalová, vedoucí marketingu družstva OBZOR.

Praktičnost a elegance

Roku 2003 představilo družstvo OBZOR prvotní řadu ELEGANT. Nejen dle názvu, ale i provedení, se jedná o kolekci, která nabízí standardní řešení s dávkou elegance pro všechny interiéry. „Kouzlo vypínače ELEGANT je skryto právě v jeho jemně zaobleném designu, který padne de facto na každou stěnu. Ale tady jeho efektivita nekončí. Rámeček vypínače má odnímatelné bočnice, které dovolují zákazníkovi zkombinovat dvě barvy dle uvážení. Možností je tedy skutečně mnoho, jelikož řada obsahuje širokou barevnou škálu,“ informuje Ing. Martina Obadalová.
vypínač ELEGANT v metalickém odstínu hliník                  kombinovaný vypínač ELEGANT bílá / oříškově hnědá


vypínač VARIANT s bočnicemi v citrusově žlutém odstínu

Veselé variace

Kolekce VARIANT v sobě nese hravost nejen svým designovým provedením, ale také barevnými variacemi od roku 2009.

„Tato řada evokuje optimistickou náladu svými sytými barvami základního rámečku, které velmi okázale kontrastují s neutrálními odstíny středových krytů a bočnic. Tento hravý a trochu bláznivý design sluší zejména dětskému pokoji, ale dobře vypadá i na zdech pop artové místnosti či ateliéru,“ upřesňuje Ing. Obadalová z OBZORU.



dřevěný rámeček MDF mahagon
řady DECENTE

Nadčasová důmyslnost

U sortimentu vypínačů dominuje řada DECENTE, která se na trhu objevila roku 2011 a díky svému nadčasovému designu sklízí úspěch i dnes.

„Pro tuto kolekci jsou typické čisté linie s rafinovaně širším rámečkem, který se vyrábí jednak z ušlechtilých materiálů jako sklo, dřevo a kov, navíc se nově do nabídky přidal také beton. Jsme prozatím jediní výrobci designových vypínačů, kteří využívají tento materiál pro jejich rámečky, a jsme na to hrdí. Používaná betonová směs má v sobě organická vlákna pro větší pevnost rámečků. Kromě toho je materiál také voděodolný a UV stabilní, nelze se tedy obávat nežádoucích změn při běžné údržbě,“ informuje Ing. Martina Obadalová a k řadě DECENTE doplňuje: „Důmyslnost byla tomuto vypínači dána do vínku, což podtrhuje i jeho mírné odsazení od zdi působící jako nevšední 3D efekt.“

Retro, které cvaká


RETRO vypínač v provedení bílá keramika
Další řada RETRO z roku 2017 si našla své obdivovatele nejen díky designovému řešení, ale zejména také zvukovému projevu. „Naše RETRO vypínače charakterizuje kulatý prvorepublikový tvar s kličkou uprostřed, ale zejména cvaknutí, které po otočení ovladače uslyšíte. Typický zvuk způsobuje strojek, který jinak využíváme pro výrobu vačkových spínačů pro průmysl, na kterých je založena naše výrobní tradice. Kvalita je tedy zaručena mnohaletou praxí,“ říká Ing. Obadalová z OBZORU a dodává: „Rámečky k této kolekci je možné si vybrat v provedení bílé a černé keramiky či masivního dubového nebo bukového dřeva. Avšak i tady se sortiment rozšířil o novinky, a to o beton a sklo.“

Všechny řady domovních vypínačů OBZOR mají k sobě do páru samozřejmě standardní zásuvku pro jednodušší sladění v interiéru samostatně nebo i do vícenásobného rámečku.
 
Pokud stále váháte, jak by vybraný vypínač vypadal zrovna na vaší stěně, nabízí se jednoduchá pomoc. V aplikaci www.domovnivypinace.cz nahrajte fotografii zdi nebo interiéru, kam chcete vypínač umístit, a poté už jen přiložte daný vypínač či zkuste i další řady. Ve světě domovní elektroinstalace se totiž už dnes meze nekladou!

Více na www.obzor.cz.
18.04.2018 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444