Vybavení chaty s nápadem a stylem

Kolekce ROYAL

Kolekce ROYAL

Chalupaření je u nás stále velmi oblíbené, Češi tráví na chatách víkendy a dovolené. Často se bohužel setkáváme s problémem – víkendové domy jsou plné starého nábytku, opotřebovaného vybavení, které již doma nemá své využití. Protože je však škoda ho vyhodit, skončí na chatě. Přitom právě o dovolené bychom se měli cítit dobře a pohodlně.

Nezasloužila by si právě vaše chata nebo chalupa nové vybavení? Při koupi nového stylového vybavení chaty se nemusí jednat o vysoké částky.

Jaký styl zvolit?

Víkendové chaty jsou mnohdy umístěny v přírodě nebo na okraji malebné vesničky. Příroda by se také měla odrazit na vybavení chaty. Nejoblíbenější a ideální je rustikální, provensálský a venkovský styl – ten podtrhne celý charakter chalupy. Kromě toho je relativně odlišný od moderního stylu městských domů a bytů, takže už samotné zařízení chaty či chalupy navozuje pohodu a odpočinek od každodenního spěchu. Dřevo, kov nebo kámen jsou ideálními přírodními materiály. Z textilií pak kůže a bavlna, nejlépe však v přírodních barevných odstínech. Květinový dekor nebo oblíbené proužky navodí správnou atmosféru. S chalupařením je spojen také nádech starého kovu - patiny, typické povrchové úpravy, která dodá interiéru ten správný šmrnc. 



Jaký vybrat materiál – dřevo, nebo lamino?         

Jelikož zpravidla neobýváme chaty a chalupy celoročně, není z drtivé většiny možné zajistit pravidelnou cirkulaci vzduchu. Z tohoto důvodu je nutné se zamyslet nad kvalitním ošetřením povrchu nábytku. Takový povrch by měl být odolný proti vlhkosti. Ideální je dřevotřískové lamino. Nábytek z něj není náročný na údržbu, vypadá dobře a při koupi je finančně nejdostupnější a nezatíží váš rodinný rozpočet. Pokud chcete přeci jen zvolit masivní dřevo, pak je třeba počítat s vyššími pořizovacími náklady. 
Kolekce PROVANCE 
Kolekce VIKTORIE

Výběr kvalitní postele je základ zdravého odpočinku 

Spousta lidí si domů pořizuje novou a tu nejlepší matraci, kvalitní postel a starou proleželou odveze na další víkendové užívání na chatu. Což není právě správně. Právě v době volna a dovolené si naše tělo zaslouží kvalitní spánek a odpočinek. Vyhněte se proto tomuto zlozvyku a i na chatu či chalupu si kupte postel novou s kvalitní matrací. Postel z masivu v odstínu dubu, olše, bílé nebo šedé s odpovídající matrací bude vašim zádům prospívat.

Úložného prostoru není nikdy dost 

V každé chatě a chalupě musí být komody a šuplíky, kam se vejde oblečení, ale i předměty denní potřeby. Komody by neměly mít otevřené police, ale spíše otevírací šuplíky. Zásuvky či dvířka chrání obsah před prachem a dalším znečištěním. 

Nábytek JEKO.cz: Foto spokojeného zákazníka s recenzí

 

Co by mělo doplnit nově zvolený styl?

Některé díly nábytku jsou pro komfortní trávení času opravdu nezbytné, jiné pohodlí jen umocní a dotvoří celkovou atmosféru. Patří sem různé vitríny, taburety či stolky ve stejném stylu. Opomíjeným prvkem, je ale také například botník, věšáky nebo praktické poličky.
14.08.2017 | PR
  • Nábytek Jeko.cz

    Hledáte kvalitní a levný nábytek? Navštivte náš obchod s širokou nabídkou zahraničního i českého nábytku. Nabízíme luxusní i levný nábytek pro všechny naše zákazníky. Nábytek na splátky je u nás samozřejmostí včetně montáže a výnosu zboží.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444