Vše pro komfortní podkroví

Společnost FAKRO zohledňuje veškeré aspekty pohodlného bydlení a zároveň respektuje energetické nároky. Na veletrhu IBF v Brně představila několik novinek, které rozšířily širokou paletu výrobků, zaměřujících se na komfortní bydlení v podkroví.

FAKRO vyrábí taková okna, která budou splňovat veškeré zákazníkovy požadavky. Zohledňuje energetické, estetické i bezpečností nároky. Okna s termoizolačními vlastnostmi mají vysokou energetickou úspornost (například kyvné okno FTT U6 nebo super energeticky úsporné kyvné okno FTT U8 Thermo se součinitelem prostupu tepla Uw=0,58W/m2). Udržují vyváženou energetickou bilanci. Automatická ventilační klapka V40P umožňuje přísun optimálního množství vzduchu, čímž zajišťuje zdravé mikroklima a úsporu energie.

Střešní okna, která předběhla budoucnost 

Pro duševní pohodu člověka je přirozené světlo velmi důležité. Prosklená plocha oken FAKRO je proto až o 10 % větší oproti konkurenčním oknům stejných rozměrů, a to díky umístění ventilační klapky v horní části rámu. FAKRO vyvinulo sérii vysokých střešních oken proSky se zvýšenou osou otáčení, které jsou nejvyššími jednokřídlými okny na trhu střešních oken.

Díky jedinečnému systému zpevnění konstrukce okna topSafe FAKRO nepodceňuje ani bezpečnost. Okno top Safe se skládá z upevnění speciálně profilovaných závěsů, které znemožňují servání závěsů a vtlačení křídla dovnitř, dále z ocelové výztuže a kovové lišty, což ztěžuje vypáčení okna pomocí nářadí, a v neposlední řadě ze zpevněné konstrukce dřeva a prvků zamykání.
Důraz nejen na inovativnost

FAKRO chce svým zákazníkům nabídnout vždy něco nového a zároveň účelného. Mezi nejvíce inovativní a kreativní výrobky lze řadit střešní okno nové generace preSelect s dvěma oddělenými funkcemi otevírání. Okno můžete otevírat výklopně i kyvně, přitom je zajištěna plná stabilita obou funkcí.
 
bydlinek
Náš redakční tým si okno preSelect vyzkoušel. Jak takové okno vypadá, se můžete podívat ve videu na konci článku.
Novinky roku 2013
 
Na veletrhu IBF firma FAKRO návštěvníkům představila novinky pro rok 2013. Jednou z nich je bezpochyby speciální střešní okno určené do plochých střech nebo střech s mírným sklonem (rozsah montáže 0-15°). Standardně je vybaveno bezpečnostním zasklením se zvýšenou odolností proti vloupání třídy P2A, garantuje ideální termoizolační parametry a umožňuje prosvětlit interiér přirozeným světlem. Střešní okno do plochých střech je dostupné ve verzi s kopulí (čirou, matnou) nebo bez kopule. Zároveň je možné si okno vybrat se třemi způsoby otevírání, a to neotevíratelné, s manuálním ovládáním, nebo s elektrickým ovládáním (Z-Wave).

 
Markýza 
 
Jak se bráníte silnému sluníčku? Zvykli jste si na závěsy nebo žaluzie? Stínění pomocí vnějších (předokenních) doplňků je několikanásobně účinnější než při použití vnitřních doplňků. U markýzy AMZ můžete počítat s až 8x lepší ochranou. Markýza AMZ Z-Wave je napájena proudem z elektrické sítě a ovládaná pomocí ovladače nebo nástěnného ovládacího panelu v bezdrátovém systému Z-Wave. Díky použitému materiálu markýza neomezuje viditelnost, zajišťuje rovnoměrné rozložení světla a přináší vizuální komfort pro oči.
  
Vybrat si můžete také markýzu AMZ Solar na solární pohon. Ta funguje ve třech režimech
 
1. automatický režim - roztažení a stažení je ovlivněno slunečním zářením
2. poloautomatický režim -roztažení vlivem slunečního záření, stažení pomocí ovladače
3. manuální režim - roztažení a stažení, nastavení libovolné polohy pomocí ovladače

Půdní schody 
 
Další novinkou společnosti FAKRO jsou půdní schody LMF, které dokážou po dobu 120 min odolávat průniku ohně a kouře jak z místnosti, kde jsou zamontovány, tak z půdy, čímž zabraňují šíření ohně. U schodů LMF je použito speciální dvojité spojení pantů, které zajišťuje vysokou pevnost žebříku. Maximální nosnost je 200 kg.Bezpečné složení a rozložení žebříku zajišťuje použitý mechanismus odlehčující poklop a mechanismus odlehčující žebřík integrovaný v madlu. Se schodami lze manipulovat pomocí jedné ovládací tyče. 

Reportáž ze Stavebního veletrhu Brno 2013 
11.06.2013 , autor: Jana Koenigová , kamera: Alena Vaculová
  • FAKRO CZECH s.r.o.

    FAKRO je společností založenou v roce 1991. Je velmi dynamickou a velice rychle se rozvíjející firmou v odvětví střešních oken na světě. Během několika let se z malé rodinné firmy stala mezinárodní korporací, která je dnes významným výrobcem střešních oken a půdních schodů. Skupina FAKRO zahrnuje 12 výrobních společností a 14 distribučních společností umístěných v Evropě, Asii a Americe. Střešní okna FAKRO se vyváží do 47 zemí světa.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444