Vše, co potřebujete vědět o kontinentálních postelích

Luxusní boxspringová postel La Femme vyniká “ženskými” tvary.

Luxusní boxspringová postel La Femme vyniká “ženskými” tvary.

V našem prostředí je to nový trend, ale na západě jsou kontinentální postele zcela běžné. Jsou oblíbené především pro jedinečné pohodlí, které poskytují, a jsou proto hojně využívány v těch nejluxusnějších hotelích po celém světě. Jaké je tajemství kontinentálních postelí?

Jak se liší kontinentální postel od “běžné postele”?

Celý trik je ukrytý v takzvané boxspringové spodní pružinové matraci. U kontinentální boxspringové postele je rošt “běžné postele” nahrazen právě touto matrací. Promyšlená konstrukce tak obsahuje rám postele, na něm (nebo v něm) je umístěna spodní boxspringová matrace, na spodní matraci je umístěna nosná matrace a na nosné matraci se ještě může nacházet topper. Všechny matrace lze vybrat tak, aby plně odpovídaly váze a preferencím budoucího majitele a byly pro něj maximálně vyhovující.

Topper to určí

Zmíněný topper je vlastně lehká vrchní tenká matrace, která je takovou “třešničkou na dortu” a poskytuje skutečně úžasný zážitek ze spánku. Topper také určuje, zda se jedná o americkou boxspringovou postel nebo skandinávskou boxspringovou postel. U americké boxspringové postele totiž topper nenaleznete, protože je nahrazen speciální komfortní vrstvou přímo v nosné matraci.

Spěte vysoko

Ložná plocha boxspringové postele  je ve výšce 55 - 70 cm. Vstávat z postele a uléhat ke spánku je tak pro tělo mnohem přirozenější.

Volte přírodní materiály

Prodyšné a kvalitní přírodní materiály zajistí prodyšnost jednotlivých vrstev a úžasné pohodlí. Pokud zvolíte třeba topper z koňských žíní nebo kvalitní vlny, pak vás potěší i velmi přirozená termoregulace, kterou tyto materiály poskytují.

Díky vysoké variabilitě vznikne skutečný originál

Další výhodou kontinentálních postelí je jejich variabilita. Můžete si zvolit jednotlivé vrstvy tak, aby vám byly pohodlné a plně odpovídaly vašim požadavkům. Barvu a vzor látky pro čalounění lze vybrat tak, aby postel krásně zapadla do vašeho interiéru. Zvolte si i rám, čelo a nožičky přesně podle vašich představ.

Pozor na nekalé obchodní praktiky

Na trhu se často objevuje levná varianta boxspringových postelí, která ale nesplňuje požadavky. Často totiž chybí spodní boxspringová matrace, která je nahrazena pouze prázdným prostorem pod nosnou matrací. Taková postel nikdy nemůže poskytnout takové pohodlí, protože právě spodní pružinová boxspringová matrace zajišťuje, že je povrch postele naprosto jednotný a komfortní.

Klenot vaší ložnice

Pokud uvažujete o boxspringové posteli na míru, která se stane klenotem vaší ložnice, podívejte se na www.lechomat.cz. Le Chomat vyrábí luxusní boxspringové postele na míru s úctou k ruční práci i k rodinné tradici.


Showroom značky Le Chomat.

Další inspiraci pro stylové bydlení naleznete na www.bydlimstylove.cz.
19.12.2017

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

    Objevte širokou nabídku dekorativních skel pro moderní interiér. Společnost AGC Flat Glass Czech je největší výrobce plochého skla a jeho aplikací ve střední a východní Evropě - vyrábí funkční skla pro architekturu a skla pro interiér.

  • SEDAČKY A POSTELE s.r.o.

    Firma se zabývá expresní výrobou sedacích souprav na míru vašeho bytu, nebo prodej hotových z vlastní modelové řady. Zhotoví vám rozměry na přání včetně atypů. Výběr se vyznačuje širokou škálou potahových materiálů. Zařizování interiérů firem. Dodávky po celé ČR za jednotnou cenu.

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444