Vsaďte na netypické tvary obkladů a dlažeb

Obklad ve tvaru šipky ve vysokém lesku ve formátu 5x25 cm od 1 649 Kč/m², série Arrow z nabídky Los Kachlos

Obklad ve tvaru šipky ve vysokém lesku ve formátu 5x25 cm od 1 649 Kč/m², série Arrow z nabídky Los Kachlos

Vystupte z šedi běžných čtverhranných obkladů a nechte se inspirovat dalšími tvary v podobě hexagonu, chevronu, šipky nebo i rybí šupiny, které dodají originální vzhled každému prostoru.

Přestože mají čtverec a obdélník v nabídce obkladů a dlažeb své nezastupitelné místo, stávají se stále populárnějšími také další tvary, které dokáží jedinečně ozvláštnit každý prostor. Netradičně tvarované dlažby jsou dnes již součástí moderních interiérů, a to zejména díky velké variabilitě pokládky a široké nabídce dekorů nejrůznějších stylů. Ať už se tedy jedná o symetrické geometrické tvary nebo naopak ladné oblé křivky, najdou tyto typy obkladů a dlažeb své místo jak v moderních, tak i v retro laděných interiérech.

 

Geometrické tvary

Dynamiku do interiéru vnesou geometrické tvary s více úhly. Velké oblibě se proto těší hexagon či oktogon připomínající tvar medové plástve v nejrůznějších formátech. Tyto již tradiční a současně i originální tvary vyniknou jak za kuchyňskou linkou, tak i na podlaze v interiéru i exteriéru. Příjemně překvapit můžou i obklady ve tvaru šipky, trojúhelníků nebo tzv. chevronu, neboli kosodélníku. Ten je velmi oblíbený architekty i designéry po celém světě, a to zejména díky nepřeberné škále možností pokládky, která tak vytváří zcela unikátní a individuální design. Mezi nejoblíbenější způsoby patří např. pokládání prvků do zick-zack stylu. Variabilita a možnosti jsou však téměř neomezené. Skvěle totiž vyniká také kombinace několika odstínů v rámci jedné série (např. světlý a tmavý mramor).

 

Inspirace přírodou

Vedle geometrických útvarů lze vybírat i oblé, harmonii navozující tvary inspirované samotnou přírodou. Patří mezi ně například tvar listu, vlnky nebo dokonce rybí šupiny, která vypadá skvěle například v koupelně nebo v domácích wellness. Tyto tvary jsou velmi nápadité a na trhu naleznete jak jednobarevné varianty, tak i dekorované kousky různých stylů. Jedinečný dojem vlnící se hladiny pak dokáží vytvořit například reliéfní obklady. Ty kromě větších či menších vlnek dokáží vytvořit také jemné vroubkování nebo nejrůznější vystouplé obrazce.

10.05.2022
  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444