V revitalizovaném domě v přírodě se dobře bydlí

Ten dům je panelový a stojí na okraji Mladé Boleslavi v bezprostředním sousedství Národní přírodní památky Radouč. Není velká, rozkládá na rozloze 1,47ha, ale je o to významnější. Na jejím území se, odborníci odhadují, že zřejmě pouze zde, na jediném místě celé České republiky, vyskytuje rostlinka jménem devaterka poléhavé, latinsky (Fumana procumbens). Proto je chráněná zákonem.

Revitalizovat na takovém místě bytový panelový dům není jednoduché. Neratovická společnost KASTEN se do nelehkého díla přesto nedávno pustila. I když během prací museli její pracovníci dbát nejen na ochranu devaterky poléhavé, ale také respektovat sysly obecné, kteří na Radouči také vegetují a k tomu ještě brát zřetel na ochranu hnízdícího ptactva, které si Radouč také vybralo za svůj domov a respektovat pravidla, která vytváří příroda.

V domě postaveném v roce 1977 se dnes jeho obyvatelům bydlí úplně jinak. Víc než 35 let se na jeho stavu podepsalo dost výrazně, takže na prvním místě byla sanace statiky. Pak už rekonstrukce pokračovala podle projektu projektové kanceláře Chytrý dům s.r.o.

Byla vyměněna okna (profily Windowholding), sanován střešní plášť (v systému Pluvitec), obvodový plášť byl zateplen (použit byl kontaktní zateplovací systém STO), barva fasády byla vyvedena v hezkých, přírodě blízkých pastelových odstínech meruňkové, bílé a žluté.

Sanace podlah lodžií byla provedena v hydroizolačním systému Schomburg, zábradlí lodžií byla vyměněna za žárově zinkovaná, výplně byly zvoleny z netradičních trapézových plechů v rovněž netradiční, ale velmi pěkné tmavě modré barvě.

Na konci srpna bylo hotovo a revitalizovaný dům předán svým obyvatelům a majitelům (Společenství Na Radouči 1243-8, Mladá Boleslav), kteří potvrdili, že stavební společnost KASTEN spol. s r.o. provedla dílo řádně a odborně, dle uzavřené smlouvy a v odpovídající kvalitě, termínu a ceně.


V souvislostech, kdy denně čteme o nekvalitě stavebních prací (dané většinou nízkou cenou a neprofesionálním provedením) se to dobře čte. K vidění je to na www.kasten.cz.
Za skvělou stavbou bývá pečlivá firma. Jak je to jednoduché. Pro společnost KASTEN samozřejmé.
23.12.2013 | PR - Kasten

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444